Yayın Tarihi:24 06 2019 00:30(47860)

İlçemizde Ekmek Zamlanmış

Bu zam günde üç ekmek alan bir kişinin cebinden aylık 22.50 tl fazla çıkacak anlamına gelmektedir.

İlçemizde 250 gram olan ekmek fiyatı 1.25 TL’den 1.50 TL’ye çıkmış. Bu zam günde üç ekmek alan bir kişinin cebinden aylık 22.50 TL fazla çıkacak anlamına gelmektedir. Oran olarakta yaklaşık % 22'ye tekamül eder. Bu da maaşınızın % 22’i eridiğini gösterir. Duyduğum kadar enflasyon zammı olarak Temmuz ayında maaşlara % 5 civarında zam gelecekmiş. Zaten geçinemeyen halk verilen % 5'lik maaş artışıyla biraz daha kemer sıkacak. Tabi kemeri sıkacak bel bulabilirse…..

Biz türkler büyüklerimize ata diye hitap ederiz. Ata demek yüce insan demektir. Bizler hayata onlar sayesinde tutunuruz. Yemez yedirir, içmez içirir. Güvenliğimiz onlara emanettir. Çünkü onlar ‘’Komşun aç yatarken sen tok yatamazsın’’ diyen bir peygamberin ümmetidir.

Lafın özü………

Günümüzde birileri saraylarda yaşarken birileride çadırlarda yaşıyor. Günümüzde birileri 80.000 TL maaş alırken birileride açlıkla savaşıyor. Günümüzde birileri 46 yaşında emekli olurken birilerine de mezarda olursun diyorlar. Birileri aldığı maaşı elini sürmeyip tüm giderleri devlet bütçesinden ödenirken birileride aldığı maaş ile ev kirası, doğalgaz, elektrik, su ücreti ve sağlık ücreti ödüyor. Birileri altın tabaklarda yemek yerken birileride küçük bir kağıt arasına konmuş simit yiyor. Sen dolmuş parasını düşünürken o ise yüzlerce araç konvoyu ile seyehat ediyor. Vs…vs….vs….

Şimdi birileri o kadar fark olacak zira o Cumhurbaşkanı diyecek. Hz Ömer’in de bir halife olduğunu hatırlayalım. Veya ‘’Komşun aç yatarken sen tok yatamazsın’’ diyen Peygamberimizi (SAV) hatırlayalım.

Kimse kusura bakmasın günümüzde birileri, birilerinin yoluna ölebilir, ben ise asla. Zira o kişiye ata demek için üzerinde yukarıda bahsettiğim krıterler olması gerekir. Mesela ATATÜRK gibi.

Bir zamanlar ilçemizde belediyeye ait ekmek fabikası vardı. Belediye Başkanı Mehmet Ermiş döneminde yıkıldı. Bugün o ekmek fabrikası olsaydı inanıyorum ki ekmek fiatları 1.25 TL'de sabit kalırdı. Her vatandaşında yıllık 250 TL'si cebinde kalırdı. Bana göre yapılan kuleden daha hayırlı bir hizmet olurdu. Ekmek fabrikasının kapatılması sizce siyasi olabilir mi?

Gelmiyor da değil aklıma. Zira yeni yapılan Kültür Sarayının altına düğün salonu yapılmıştı. Bu salon yapılan ilk düğünün akabinde kapatıldı. Malum ilçemizde düğün salonu tekeli AKP’li iş adamlarının elinde. Atalarımız ‘’Kaz gelen yerden tavuk esirgenmez’ veya ‘’Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var’’ demiş. Kültür Sarayı içerisindeki düğün salonunun kapatılması sizce dost ahbap ilişkisi olamaz mı? İlçemizdeki belediyeye ait parkların ve tesislerin işletmecilerine bakınız. Tümü AKP’ye yakınlıkları ile bilinir.

Söylemek istediğim……

Ateşe yakın olan ısınıyor. Komşu açlıktan ölmüş hiçbir önemi yok. Benim milletim, benim vatandaşım lafı laftan ibaret. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı kafalarda yer edinmiş iken benimde sizlere tavsiyem ‘’Tırnağın varsa başını kaşı’’olacaktır. Resmen sap ile samanın birbirine karışmış olduğu bir süreçten geçiyoruz.

SONSÖZ: CAHİL BİR TOPLUM, ÖZGÜR BIRAKILIP KENDİNE SEÇİM HAKKI VERİLSE DAHİ HİÇBİR ZAMAN ÖZGÜR BİR SEÇİM YAPAMAZ! SADECE YAPTIĞINI ZANNEDER. (M. K. ATATÜRK)

BEREN…..

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: bunlar az bile 25 06 2019 18:04
şekere de yüzde 16 zam geldi.

4. Yorum: durmak yok devam 25 06 2019 16:07
çaykur yönetim kurulu kararı ile kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı. kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak.

3. Yorum: müjde....... 25 06 2019 01:16
25/06/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorinde 22 kuruş/litre pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur

2. Yorum: beren 24 06 2019 18:35
gurbet kuşu yoruma....yine bireysel fikirler öne çıkmış. bu arkadaş yazımıza veryansın etmiş.bu veryansını niçin bana yaptı pek de anlamış değilim. zira yazdıkları hükümeti ilgilendiren bir konu. köylünün zorluklarından bahsetmiş. koylüye uçuz mazotu, gübreyi, ilaçı ben mi vereceğim ki.veya ekmeğe zam geldi ise o oranda millete devletin zam yapması gerekmez mi ekmeğe % 22 oranında zam millete % 5 zam. senin ürettiğin buğdayı alma güçüm olmadıktan sonra ne yazarki... lütfen sorununu bana değil devlete anlat...

1. Yorum: gurbet kuşu 24 06 2019 16:13
sayın yazar ekmeğe zamı konuşuyor köylünün buğdayı para etmeyince köylü
mahsul ekmiyor ondan sonra pahalık dizboyu biz köylü olarak buğday para
ekmeyince ne ekeceğiz sizin tuzunuz kuru işinize gelince peygamber efendimizden işinize gelnce atatürkten alıntı yaparak yazar olunmaz gel köylülerimzin bir halini gör ona göre ekmek ucuzmu pahalımı öyle ekmek
israfında dünyada sayılı ülkelerdeniz yazar dediğiniz araştırır öyle yazar bizim atalarımızın bir sözü var at üzerinden arpa biçilmez


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217788


Tasarım:DtGaNi