Yayın Tarihi:22 07 2019 19:23(50515)

Boyabat’ta yaşamaktan Mutlu musunuz?

Bazıilleri ve ilçeleri sol parti kazanırken niçin ilçemizde sağparti kazanıyor?
Eğitim mi, Ekonomi mi, yoksa etken Din faktörü mü?

Birgün üst bir yetkili bana ‘’Boyabat milliyetçi mi’’ diyesordu. Hayır dedim. Üst yetkili verdiğim yanıta ‘’Al bendende o kadar dedi. Üst yetkili bu karara nasıl vardı bilemem ama benneden hayır dedim konuya gelmeden önce onu açıklayacağım.Boyabat ülke genelinde Çanakkale Savaşında nüfus oranına göreen fazla şehit (700 den fazla) vermiş bir ilçedir. Bu rakam oyıllarda ilçemiz halkının ne kadar vatansever olduğunugöstermektedir. Günümüz için aynı şeyleri asla söyleyemem.Nedeni mi?

* Birtarafta Çanakkale ve diğer savaşlarda bedeninin yarısınıkaybettiği halde devletin bağlamak istediği maaşı ret ederek "Bizler para için değil, vatana olan borcumuzu ödedik" diyengazilerimiz, diğer tarafta iki torba makarna ve kömüre oyunu sataninsanlar.

* İlçemizdebirileri çalıştığı kurumdan TC ibaresini kaldırıyor. Maalesefbu kişi yine seçimin kazananı oluyor.

* Tümdeğerlerimizi ayaklar altına alan bir siyasi partiye destek verenBahçeli’nin partisi MHP’ye oy veren insanlar.

Şimdide konu başlığına değinelim. Bazı illeri ve ilçeleri sol partikazanırken niçin ilçemizde sağ parti kazanıyor? Eğitim mi,Ekonomi mi yoksa etken Din faktörü mü? Şimdi bu konuyu sırasıile ele alalım.

EĞİTİMVE KÜLTÜR;

Geneldesağ partilerin başarısını nüfus oranı düşük yerleşimalanlarında görüyoruz. Mesela (31 Mart 2019) Boyabat Yerel Seçim Sonuçuoy dağılımına bir göz atalım.

Herhalde bu çizelge birşeyleranlatıyor olmalıdır. ‘’Milletin efendisi köylüdür’’diyen Atatürk’ün kurduğu CHP’nin köylerimizde aldığı oyoranını görüyoruz. Söz gümüşse sükut altındır sözüneriayet ederek bu konuda susmayı yeğliyoruz. Tabi bu arada sanatçıAysun Kayacı’nın da bir zamanlar söylediği sözlerde zihnimizdeyeniden canlanmıyor değil………….

EKONOMİ;

Herne kadar ilçemizde 35 çivarında işletme olsada ekonomi olarakilçeye fazla bir katkı sağlamıyor. Kazançları düşük olan buişletmeler çalışan işçilerede gereken desteği sağlıyamıyor.Köylerden ilçeye göçte ilçe ekonomisini dahada zorlaşmıştır.Tarım alanların yetersizliğide ilçemizi tarım ilçesi olmaktançıkartmıştır. Genelde ilçe halkının kazancı geçim standardıaltındadır. Bu nedenlede devletin verdiği destek ile hayattakalabiliyorlar. Sonuçta kaz gelen yerden tavuk esirgenmiyor.Akabinde al gülüm, ver gülüm mantığı harekete geçiyor.

DİN;

Geneldeilçemiz halkı alnı secdeye değen insandan korkma mantığı ilehareket etmektedir. Fakat halk arasında dünya hacılar ve hocalaryüzünden kopacak diye de bir söz var. Atalarımızın şu sözünede bir kulak versek ‘’Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’’derken bir önceki sözü doğruluyor mu acaba? Ayrıca biraraştırmaya göre erkekler en fazla dedikoduyu cami avlusundayapıyormuş. Günümüzde televizyonlarda örneğini görüyoruz. Namazkılmaya gelmiş bir siyasetciyi cami avlusunda yuhalamak ne kadardoğru? Biraz evvel alnını secdeye koydun be kardeşim. Veyamübarek bir günde kişinin hakkını gasp eden kişilere destekvermek Kuran-ı Kerim’in neresinde yazıyor. Veya çaldılardiyerek kişilere iftira etmek İslam dininin hangi hükmünde var.Ayrıca Hz. Osman’ı, Hz.Ali’yi, Hz.Hüseyin’i, Hz. Hasan’ı,İmamı Azam Ebu Hanife’yi şehit edenlerin de alnı secde görmüşkişilerdi biliyor musunuz? Hatırlatayım çocuk yaştaki altıtorununu boğarak öldürten Kanunu Sultan Süleyman birilerinegörede ulema . Ya On dokuz kardeşini bir gecede boğduran III..Mehmet’e ne demeli. Neymiş efendim; "Devlet bekası için kardeşkatli vacip’’miş. Ama geçmiş tarih hiçte öyle demiyor.

HazretiAli radıyallahü anh, sabah namazını kılıyordu... Hiçbeklenmedik bir anda, İbn-i Mülcem isminde bir namerd tarafından,sırtından zehirli hançerle vurularak yaralandı. İbn-i Mülcem, oanda kaçmayı başardı, ancak kısa sürede yakalandı. Halife’ninhuzuruna getirdiler. Hazreti İmam, kendisini vuranı tanıyordu.Çünkü daha evvel İbni Mülcem denen hain, kendisine hizmet etmiş,ekmeğini yemiş ve Hazreti Ali’den çok yardım görmüştü. Dahao zamanlar Hazreti Ali;

-Ya İbni Mülcem! Benim ecelim senin elinden olacak, buyurarak büyükbir keramet izhar etmişti. Hazreti Ali böyle söylediği zaman,İbni Mülcem;

-Ya İmam! Böyle bir şey yapacak olursam ellerim kurusun, madem öyleşimdi sen beni öldür, deyince, Hazreti Ali kendisine;

-Bu suçu işlemeden seni nasıl öldürtür veya hapse attırabilirim.O takdirde ben zalim olurum, buyurmuştu...

Şimdisoruyorum sizlere kim alim, kim zalim? Hz Ali’nin de şehitedildiğinde İslam halifesi olduğunu unutmayalım. Günümüzde dedüzmece evraklarla cezaevlerine atılanlar olmadı mı?

Kimsekusura bakmasın. Günümüzdeki din anlayışı Kadir gecesi bizleriçin indirilen Kuran-ı Kerim’den çok farklı. Mesela günümüzdeşu sözü çok duyuyoruz ‘’Çalarsalar çalsınlar en azındançalışıyorlar’’ Peki Peygamber Efendimiz bu konuya nasılbakıyor.

Vallahî,hırsızlığı sabit olan Mahzum kabilesinden Fatıma değil, kızımFatıma bile olsa, ayrım yapmaz ve cezasını verirdim! Sonra daemretti, o kadının eli kesildi.

Boyabat’tayaşamaktan Mutlu musunuz? Sorusuna gelince, ben arz-ı halimianlattım, ya sizler….

BEREN………….

Facebook'ta Paylaş
24. Yorum: yeni mahalle 27 07 2019 08:59
tam mutlu oluyorum,burnuma boyabat çöplüğünden gelen pis yanık kokuları gelince tekrar mutsuz oluyorum,gerisi faso fiso,önce temiz hava şart.

23. Yorum: hayri 26 07 2019 19:45
boyabat iktidardan, güçlüden yana olmayı hep sevmiştir.

22. Yorum: 18. yorumcuya 26 07 2019 00:33
bırak hastaneye doktor getirmeyi, hastane yapılmasına vesile olanlara bile neler yaptılar neler. vah vah kimlere kaldık malesef.

21. Yorum: gazi 25 07 2019 19:16
beren hanımın iyi sosyolojik çözümlemeleri var ama boyabat için biraz yetersiz şunu söyleyim boyabat'ta bir sol partinin kazanması imkansız çok fazla nesil değişmesi gerekir. eski nesil hala sağ ve muhafazakar tek sebebi bu başka sebep aramayın.

20. Yorum: gökbörü 25 07 2019 18:06
bugün olmazsa yarın iyi parti-mhp yenıden birleşecek -birleşmelidir , bu büyük oyun bu parçalanma bertaraf edılecek mutlaka !!!!!!!!!!

19. Yorum: gökbörü 25 07 2019 18:04
bu arada ;beren yoldaş boyabat sapına kadar milliyetçi bir yerdir , orada çok değerli bozkurtlar vardır -iyi parti ve mhp yı aynı çatıda değerlendir o bölgede -su akar yolunu bulur -zafer türk milliyetçilerindir!!!!!!!
!!!!!!!!

18. Yorum: tekle 25 07 2019 13:27
boyabatta yasamaktan mutlu muyum. hayir cunku yeni yapilan hastanede dogru duzgun doktor yok. vekil ne ise yariyor? belediye baskani ne ise yariyor? boyle giderse bir dahaki secimlerde istanbulda oldugu gibi sinop genelinde de akp yok olacak. akp ayni anavatan partisi gibi silinecek

17. Yorum: nuri 24 07 2019 23:43
ben boyabatta yaşamaktan gayet memnunum ayrıca beğenmediğin 35 yakın işletme sayesinde bir çok yere gelen insan var memnun olmayanda gider kimseyi zorla tutulmuyor ayrıca şu anki başkanımızdanda çok memnunuz

16. Yorum: boyabatlı 24 07 2019 23:04
belediye meclis üyesi kaldırımı işgal edip dondurma satarsa nasıl mutlu olalım.

15. Yorum: milat 24 07 2019 15:16
önce siz adınızı soyadınızı yazınki bizde bu yazıyı kim yazmış bilelim. ayrıca hakaret küfür vs şeyler yazmıyorsam yorumlarımda kim olduğumun yada sizin kim olduğunuzun bir önemi yok.haklısınız şişli olmak üzere izmir ve bir çok chp li belediyelerde neler döndüğünü iyi biliyoruz. ankara çankaya belediye başkanı ne diyordu bıktım bu yamyamlardan.haçlıların müslüman terörist propagandasına içimizden birileri de müslüman hırsız,dedikoducu,tecavüz
cü vb ithamlarla o koronun sesi olmaya devam ediyor.hani bir söz vardır dinime dahleden bari müslüman olsa.bunların maksat ve amacı belli:islamı ve müslümanları değersizleştirmek,dejener
e etmek.kendi magazin dünyalarına hiç bakmazlar. televole proğramı vardı o şununla aldatmış filanca şöyle yakalanmış, çağdaş dediğiniz dünyada ne ahlaksızlıklar dönüyor lakin bunlar kendi gözlerindeki merteği görmezler.sizin gibi düşünen eğitimliler muteber değilse hikedeki gibimi oluyor.yalan konusu ben hangi yorumumda yalan yazmışım isbata davet ediyorum.

14. Yorum: daylulu kerem 24 07 2019 02:53
beren hamfendiye teşkürler. çok güzel ve doğru tespitlerle dolu bir yazı kaleme almış doğrusu. bravo.

13. Yorum: milat 23 07 2019 23:28
ben namaz kılan adam yalan söyler, gıybet yapar, hırsızlık yapar demedim ben müslümanım diyen alnı secdeye giden bunları yapmamalı yaparsa hakiki mümin olamamıştır. konu hep aynı suçlamanız alnı secdeye değen şöyle böyle ben buna itiraz ediyorum elbetde böyleleri vardır imanı içine sindiremeyen lakin büyük bölümü bu denilenlerden imtina eder allahtan korkar. aynı şekilde alnı secdeye gitmez ama bu denilenlerin hiç birini yapmaz yada tam tersi daha ziyadesini yapar. ve unutulmasınki ak partiyi dinle özdeşleştirmek en büyük yanılgıdır ak parti bir dini temsil eden bir dinin partisi falan değil bu sistem içinde kurulmuş bir sistem partisi, ak partiye alnı secdeye gitmeyenler inanın secdeye gidenlerden daha fazla.sonuç olarak alnı secdeye gidenler ak partiye özellikle chp nin islama karşı duruşundan dolayı ne kadar din düşmanı kesim var ise örneğin lbgt onur yürüyüşüne katıldığı için dinin hassasiyetinden oy veriyor

12. Yorum: beren 23 07 2019 20:51
milat.....yine cuvallamışsın. meyhaneye giden adam allaha tam sarılmış olamaz niçin bazı emirlere riayet etmediği için ama namaz kılan kişi sözde ben herşeyden arındım demektir. sen kıl namazı ondan sonrada gıybet yap. veya kul hakkı ye. kömür makarna işine gelince önce rumuz yerine adını soyadını yazki bu konuda vatandaş olarak biz karar verelim.. kendin çalıp kendin oynama.ayrıca makarna kömür mecazidir.yani ateşe yakın olan ısınıyor demek istedik.belge istemişsiniz.istanbul belediyesinde dönen dolaplar yetersiz mi.? ayrıca eğitim seviyem iyi demişsiniz. nasrettin hocanın kavuk hikayesini bilirsiniz. nasrettin hocaya birisi soru sorar ve bilemez. hoca kavuğundan utan der.hocada kavuğu uzatarak al keramet kavukta ise sen bil der.ne demek istediğimi anladınız nede olsa okumuş adamsınız. 5 vakit namaza gelince.müslümanlık sadece namazdan ibaret değil. mumin insan yalan konuşmaz. bu konuda sizi birkaç kez uyardım

11. Yorum: yuksel 23 07 2019 19:12
boyabat halkının % 80 i ilköğretim okulu diploması yada halk eğitim merkezinden aldığı eğitim sertifikasına sahip, % 5 ide lise ve dengi okul mezunu olup.geriye kalan %16 lik kısim ise üniversite yada fakülte mezunu aydın kişilerdir. bu % 80 lik dilim günü birlik ihtiyaçlarını karsilayabildiginde ileriyi hesaplamalar. bunların çocuklari veya ülkenin geleceği hakkında bir beklentileri yoktur.%5 lik kesim ise eğer siyaset te uzaktan veya yakından tanıdığı olduğunda çocuklarını bir yere bir şekilde alt görevlere yerlestirebildiklerinde onlar için her şey güzeldir. bunlarda elestirmezler sorgulamalar hatta iktidar sahiplerinin kuyruğundan hiç ayrılmazlar hatta iktidar sahiplerine taparlar.geriye kalan %15 lik dilim ise kendi menfaatlerini gerektiğinde elinin tersiyle iter, ülke durumunu yakından takip eder, okur, araştırır ve hatta yeri geldiğinde eleştirir gü

10. Yorum: kontrolör 23 07 2019 18:45
bir kere böyle bir yazı, bahse konu yerde yaşayanların oy tercihleri, yani siyasi eğilimleri sorgulanarak yazılmaz. a partinin yaptıklarının yanlış olduğu, hal böyle iken b partinin a partiye destek verdiği ve boyabat’ta yaşayanların da çoğunlukla bu 2 partiye oy verdiğinin vurgulanması başlıkla hiç uyuşmamaktadır. dahası yazının tamamı atılan başlığa uygun değildir. başlığa göre metnin, siyasi tercihler belirtilmeden , genel olarak sosyolojik analizlerin yapıldığı bir mahiyette olması gerekir. parti ismi zikredilmeden; insanların doğruya yanlışa bakmadan konjonktürel olarak siyasi tercihlerde bulundukları belirtilebilir.

9. Yorum: bence 23 07 2019 14:43
3. yorumcu bir bilen siz beni farklı algılarla anladınız sanırım. ben başka bir il veya bir ilçeninkinden bahsetmiyorum ben boyabattan bahsediyorum. sözlerim farklı bir yere çekilmesin lütfen. boyabatta yaşamak gerçekten zor eğer ki özelde asgari ücretli olarak çalışıyorsanız. mutlu olmak aşaması iş, para, hayat kalitesi olarak mutlu olmak zor ama burada doğup buranın suyunu içip havası koklamak ailenle huzur içinde yaşamak yönünde evet mutluyum. bugün yeninen hurmalar yarın ahirette bir bir önüne gelir herkezin.

8. Yorum: fahri yortanlı 23 07 2019 13:06
milletin efendisi köylüdür’’ diyen atatürk’ün kurduğu chp’nin köylerimizde aldığı oy oranını görüyoruz. söz gümüşse sükut altındır sözüne riayet ederek bu konuda susmayı yeğliyoruz. tabi bu arada sanatçı aysun kayacı’nın da bir zamanlar söylediği sözlerde zihnimizde yeniden canlanmıyor değil…… akp yi neyin kazandırdığı çok tartışılır. ama chp yi senelerdir kaybettiren tam da bu zihniyet beren hanım. atatürkle alakası kalmamış ve kendi oyunu bir diğerinden daha değerli gören zihniyet...

7. Yorum: 11 köy 23 07 2019 12:56
değişim gereklidir hep aynı parti ve aynı kişi nın kazanması doğru değil.

6. Yorum: boyabat 22 07 2019 22:00
atatürk’ün kurduğu chp ile şimdiki chp aynı yapı ve zihniyette mi diye yazar hanıma sormak isterim. aynı diyebilir mi acaba. diğer bir konu boyabat'ta akp ye verilen oylar size göre makarna ve kömür karşılığı mı verilmiş demek istiyorsunuz. eğer öyleyse buna bir kanıtınız var mı?açıklarmısınız

5. Yorum: milat 22 07 2019 21:57
kimse oyunu makarna kömüre falan satmıyor sayın yazar. makarna kömür alıp başka partilere oy verenlerde var. siz kimsiniz de insanları hem bu şekilde aşağılıyorsunuz ben ne ak partiden bir menfaatim var ne makarna ne kömür aldım,eğitim seviyemde iyi allah'a şükür lakin ak partiye oyumu verdim ve benim gibi binlerce insan var boyabat'da. halkdan desteği göremeyince yaptığınız insanları aysun kayacı gibi aşağılamak. din konusuna gelince sanki alnı secdeye gitmeyenler pürü pak, sanki cami avlusunun dışında örneğin meyhanelerde,kahvehaneler
de hiç dedikodu olmuyor bütün sorun anlı secdeye gidenlerde. sanırım siz alnı secdeye gitmeyenlerdensiniz. unutma kadir gecesi inen kuran-ı kerim günde beş vakit sacdeye gitmemizi emrediyor. yok benim anlım secdeye gidiyor diyorsanız o zaman yukarıda kendinizi tarif etmiş oluyorsunuz

4. Yorum: istanbuldan boyabatlı 22 07 2019 21:22
beren hanım ben boyabatımızla ilgili başka bir konuya değineceğim seneler önce temeli atılan huzur evı ile ilgilenen nerede o siyasetçilerimiz nerede o fabrikatör zenginlerimiz nerede o iş adamlarımız ne olduda bu inşaat durdu imar ile ilgili sorunmu var ne var bilmek hakkımız değilmi yokmu bir babayiğit burayı tekrar canlandıracak böyle bir tesisin memleketimize kazandırılması en büyük sevaptır bende okadar çok heves ediyorumki babamızın adını bir odaya verip güzel bir şekilde donatmayı inşallah nasip olur birgün boyabat ticaret odamızın çalışkan başkan ve yöneticileri bu işi halleder
yeterki bir ucundan tutsunlar.

3. Yorum: bir bilen 22 07 2019 20:42
2.yorumcuya....birkç gün önce yapılan bir sokak roportajında bayan bir adama soruyor.günümüzde atatürk olsydı nasıl bir türkiye olurdu. adam...birşey olmazdı şimdiki çocuklar daha zeki hepsi bilgisayar biliyor.atatürk biliyormuydu. kadın adama...o dönemde bilgisayar yoktu ama cumhuriyeti kurdu. adam bu söz karşısında...bana ne cumhuriyetten atatürk zeki değil ki .........................
.........................
................... yine bir iki gün önce bursa büyük belediye başkanı bir meclis toplantısında 30 ağustos zafer bayramı her kişiyi ilgilendirmiyor bu nedenle o gün dolmuşlar bedava olmasın demiş.15 temmuzda dolmuşlar bedava ama 30 ağustos zafer bayramı her kesimi ilgilendirmediği için paralı...................
.........................
.....................bahs
ettiğiniz vizyon sahibi kişiler bunlar mı

2. Yorum: bence 22 07 2019 20:12
bence siz bu yazıları yazarken tarafsız olarak yazmadınız. okuduğumdan taraflı bir yazı yazdığınız aşikar. özgürlüğün hala tartışıldığı bu zamanda kimin hangi partiye ya da adaya verdiği oyu neden o partiye veriyor diye bir fikir yürütülmesi hatalıdır. kim neye verirse versin oyunu. kömür ve makarna ile insanları küçük görme imkanını sana kimse vermez. yüreğin alıyorsa elinde belgelerle in sahaya insanları bilinçlendir. şuan ki sistemin çok fazla eksiği var bu aşikar ama hangimiz proje üretiyoruz. hangi haber sitelerinde bu sorunlar ortaya çıkarılıyor. acaba başka bir parti kazansa idi ne kazandıracaktı. bize eski adaylar değil yeni iş yapabilecek insanlar gerekiyor. vizyon sahibi insanlar aday olarak çıksın bak bakalım o zaman kim kazanıyor.

1. Yorum: gökbörü 22 07 2019 19:46
boyabat parayı seven bir yerdır o yüzden de daıma güçlünün -iktıdarın yanında olur - oraya doğru hep evrılır fazla detaya girmeye gerek yok !!!!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216191


Tasarım:DtGaNi