Yayın Tarihi:27 11 2023 11:00(1082)

Minnet Duyuyoruz...

Değerli Dostlar sizlere bir kez daha merhaba derken amacım hiç kimseyi kırmak değil bilesiniz. Amacım bazı bilgileri, doğru olarak kabul ettiğim bilgileri sizlerle paylaşmak.

Paylaşmak istediğim iki hikaye olacak. Bunlardan ilki Haydar'ın hikayesi, ikincisi de okur yazar olmayan katilin hikayesi. Devamında da yorumlarım olacak.

Haydar bir kurumda çalışan bir hizmetlidir. Sıcak bir yaz günü işinden çıkar. Yorgun bir vaziyette evine giderken bir bankta dinlenmek için oturur. Oturduğu bankın karşısında kilise vardır. Kilisenin çanında da bir güvercin. Güvercin kilisenin çanına kakasını yapar.

Haydar bu duruma önce bir anlam veremez. Güvercin sen müslüman olsan kiliseye gitmezsin, hıristiyan olsan bu yaptığını kilisenin  çanına yapmazsın, sen olsan olsan ajan olabirsin der kendi kendine.

Bu günlerde tarihimiz hakkında, büyüklerimiz hakkında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucuları hakkında o kadar çok konuşanlar var ki. Bu kişilerden bazılarının Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan, geçmişte denize dökülenlerin torunları olabileceğini düşünüyorum.

İkinci hikâyemse tanınmış bir yazarın katili hakkında. Dünyaca tanınmış bir yazar tuzak kurularak öldürülür. Bir müddet sonra katil yakalanır ve adalete teslim edilir. Kısa bir süre sonra da hâkim karşısına çıkarılır.

Hâkim hakkındaki suçlamaları anlatıp sorular sormaya başlar. Katil sorulan sorulara doğru dürüst cevap vermez.

Hâkim, yüksek sesle her soruma kaçamak cevaplar veriyorsun. Bu adamı niye öldürdün be adam deyince, yazdığı kitaplarla anarşiyi yayıyormuş der katil.

Hâkim yazarın kitaplarını okuduğu, böyle bir şey olmadığını bildiğinden gülerek hangi kitabında anarşiye yayıyormuş deyince aldığı cevap karşısında daha da şaşırır. Katil, ben okuma yazma bilmiyorum, öyle diyorlar der.

Okur yazar olmadığı halde yazarın anarşist olduğunu bilen katil gibi günümüzde de çok şey bilenler var.

Geçenlerde biri sosyal medya hesabında bir yazı paylaştı. "Ey inananlar, yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin ...." diye bir yazı paylaştı. Maide suresi 51 e göre doğru.

Bende, Prof. Ada Yonatlı'nın, Biz Yahudiler; Yahudi olmayan birine asla üstün cesaret ödülü vermeyiz... yazısını paylaştım.

Bu arkadaş benim ne demek istediğimi ya anlamamış, ya da anlamak istememiş. Fakat bu yazıya cevap olarak bir resim göndermiş. On onbeş kadar çocuğun üstünde Türk Bayrakları ile Atatürk'e secde ediyorlarmış gibi gösteriliyor. Resimin altında da "Siz buna secde esersiniz ancak" yazıyor. İdaya göre bu da 29 Ekim de yapılmış.

Bu Cumhuriyet Bayramında da hoca kılıklı biride, hoca değil olsa olsa ajan olabilir. 29 Ekimde neyi kutluyorsunuz diye soruyordu.

Bu arkadaş gibi düşünenler, akıl yoksunu arkadaşlar biz Atatürk'e secde etmiyoruz, saygı duyuyoruz.

Bu millet inandığı dini anlayabilsin diye Kur 'anı tercüme ettiren, Cumhuriyetin ilanından dört ay sonra Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Atatürk'e minnet borcumuz  var. Secde etmiyoruz. Saygı duyuyoruz, minnet duyuyoruz.

Kısa bir süre önce, faizle mücadelemi sürdüreceğim. Nas ortada, sana bana ne oluyor sözüne inananlar, bir yıl bile olmadan faiz yüzde sekizlerden yüzde kırka cıktı.

Bakın Atatürk yüz yıl önce ne demiş. "Benim sözlerim bilim ile ters düşerse bilimi seçin" diyor. İşte bu nedenlerle ben ve benim gibi düşünenler Atatürk'e secde etmiyor, minnet duyuyor.

152 ülkenin imzası ile birinci seçilen, 30 dan fazla ülkede heykeli ve büstü bulunan, bir çok ülkedeki okullarda ders olarak okutulan, bir çok cadde ve sokağa adı verilen, yabancı ülke temsilcilerin bile kabri başından ayrılırken kabrine bile arkasını dönmeyen adama biz saygı duyuyoruz, minnet duyuyoruz.

Bu ülkede bir çok kurumun isminin başından TC yi kaldıranlara değil, "Unutmayın, en önemli varlığımız Cumhuriyettir" diyen Atatürk'e minnet borcumuz, minnet duyuyoruz.

57 yıllık ömrüne 11 savaş sığdıran, 24 madalya, 7 nişan alan, 11 kitap yazıp 4000 e yakın kitap okuyan, 48 fabrika kuran Atatürk'e biz secde etmiyoruz, minnet duyuyoruz, saygı duyuyoruz.

Hiç bir örgütlenme olmadan kitleler özel tarihi günlerde ve 10 Kasım'larda bu halk Anıtkabir buluşmaları gerçekleştiriyorsa sizin gibi düşündüğü için değil, saygı duyduğu için yapıyorlar.

Bundan tam 100 yıl önce vatanı korumak çocukları korkmakla başlar diyen adama minnet borcumuz var bizim.

Yahudi Israilde İlahiyat fakültesi var mış. Buralarda gerçekten din adamı mı yetiştiriliyor. Tabiki hayır. Ajan yetiştiriliyor ajan. Bu kişilerde bizleri yanlış yönlendirirler. Uyanık olmalıyız.

Ne Mutlu Türküm diyemeyenler, andımızı söylemeyeler minnet duymayabilirler. Sizlerde minnet duysanız ne olur, duymazsanız ne olur.

Atatürk'e hakaret edenleri ya hastaneye, ya da mapushaneye yatırmalı. Çünkü bu kişiler ya hastadır, ya da denize döküntülerimizin veya geldikleri giden gemidekilerin ajan torunları olabilir.

Eğer hasta ise tedavi etmemiz gerekir. Her ne surette olursa olsun, hangi görünümde olursa olsun hasta olmayan kişilerdense en kısa zamanda gereği yapılmalı. Hani bir ata sözümüz var. Yılanın başı küçük iken ezilir.

Mustafa Gürleyen 27.11.2023

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: milat 02 12 2023 20:45
x senin gibiler fikir tartışması yapamaz agrasifleşir ve ağzından hakaret başka bi şey duyamazsın. utanması olmayan aptal senin aynada gördüğün sıfatın. sen haberleri takip etmiyorsun galiba, senin fırat kalkanı, zeytidalı, barış pınarı en son devam eden peçe kilit operasyon ları ile inlerine girildiğinden haberin yok yada biliyorsun işine gelmiyor. abd nin binlerce tır silah versede nasıl darmadağın edildiğini göremeyecek kadar amamısınız. gururumuz mit in sözde üst düzey terörislerin nasıl sarı torbaya girdiklerinden haberin yok galiba. yalanmı bu yazdıklarım söyle. lakin tsk ya kimyasal silah kullandı diyenler, sınır ötesi operasyonlara karşı çıkanlar, sihadan rahatsız olanlar hangi parti bi söyleyinde bilelim. demogoji yapmakla bu işler olmuyor

7. Yorum: x 01 12 2023 12:59
gerçekten sizde hiç utanma falan yok ypg lideri salih müslimi devlet töreni ile kim karşıladı ypg konvoy eşliğinde sınırlarımızdan girip geçmedimi gerçi ben kime neyi anlatıyorum gandi nin güzel bir sözü var "eğer bir aptala laf anlatmaya çalışırsan , dışardan bakanlar iki aptalın sohbet ettiğini zanneder" ...

6. Yorum: milat 01 12 2023 11:44
çözüm süreci bir devlet politikasıydı ve o günlerde bu dedikleriniz oldu. pkk ya ve türevlerine devlet dedi silahı bırakın adam olun,yola gelin onlar sandılarki devlet aciz. sonrasında ne oldu pkk-ypg fetöde dahil alayının inlerine girdi devletimiz ve girmeyede devam ediyor. peki bu süreçte siz devlet çözüm sürecinde yanlış yaptı ama şimdi inlerine giriyor diyerek bir kere destek mi oldunuz ? sınır ötesi harekata karşı oldunuz, devlet kimyasal silah kullandı diyen kadına sahip çıktınız, hendek kazan arkadaşlar, ypg kendi topraklarını koruyan bir yapıdır vs diyerek alayına destek çıkmadınızmı. tutturmuşsunuz bir megri megri lakin devlet tepelerine binince teröristlerden yana olmak nasıl bir ruh hali x arkadaş

5. Yorum: x 30 11 2023 14:54
pkklı şivan perver “abdullah öcalan barış ve özgürlük savaşçısıdır. terörist değildir. terörist olan türkiye devleti’dir. inanın bana.
inanın bana terörist olan türkiye devletidir. türkiye’nin silahları bizi öldürüyor. terörist olan onlardır.” demişti barzanide türkiye’nin teslim edilmesini istediği pkk nın elebaşlarına ilişkin sorusu üzerine, “biz hiçbir kürdü türkiye’ye teslim etmeyiz hatta bir kediyi bile” demişti sonrada toplu açılış törenlerinde boy boy resim vermişlerdi sarı kırmızı yeşil renklerle bunlar ne olacak milat efendi sizmisiniz türk milliyetçisi boşversene o zaman dilleriniz nerelerinize kaçmıştı

4. Yorum: milat 29 11 2023 15:36
karaçaylı arkadaş günümüze gelelim tamam. bakın az önce haberlere düştü türk silahlı kuvvetlerine kimyasal silah kullandı diye iftira atan şebnen korur fincancı chp genel başkanı özgür özeli ziyaret etmiş. ne mutlu türküm diyene

3. Yorum: karaçaylı 29 11 2023 07:43
sayın millat soyadını yazmamışsın ama tahmin etmek zor değil adın ve soyadın gibi çok gerilerde kalmışsın anlaşılan günümüze gel günümüze

2. Yorum: x 27 11 2023 16:23
70 sene neyi beklemişler ödülü vermek için !!! çözüm sürecinde çadır mahkemelerinde oslo mutabakatında osman öcalan trt ye çıkarken abdullah öcalanın mektubu trt de okunurken valilere operasyon yapılmaması emiri verilirken apoya sayın demek suç olmaktan çıkarken neden bu kadar tepki vermediniz ,, ayrıca o dediğiniz kadın trt ye çıkarken neden tepki göstermediniz işiniz gücünüz takiye boş laf

1. Yorum: milat 27 11 2023 12:20
madem bu kadar atatürkü seviyorsunuz, ne mutlu türküm diyenlerdensiniz neden atatürkün kurduğu parti chp nin hdp ile aynı safta iş tuttuğundan dolayı tek kelime yazamıyorsunuz. en son seçilen genel başkanınız kürdistan diyen kadının elini öptü bunlarmı ne mutlu türküm diyenler. madalya konusuna gelirsek : yahudi adl tarafından verilen “cesaret ödülü”, yahudi oykırımı sırasında yahudilerin kurtarıcılarını onurlandırmak için verilen bir ödüldür. bu ödül tayyip erdoğanın şahsına değil, 1933-1945 de yahudileri soykırımdan kurtaran türk diplomatlar adına yapılmıştır. tartışmaya konu görüntülerle ilgili adl yetkilileri, "biz bu takdir plaketini başbakana teslim ettik; ama bu plaket aslında bugün hayatta olmayan türk diplomatların anısına verildi." açıklamasında bulunduğu halde bunu çarpıtıyorsunuz. ötede yandan pkk-ypg-dhkp-c ve avrupada bilimum türkiye düşmanları parlementerler ile ile işbirliği yapıp burada ne mutlu türküm edebiyatı yapmak biraz fazlaca komik bir durum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

367598


Tasarım:DtGaNi