Yayın Tarihi:07 04 2024 02:44(742)

Seçmenin mesajı

Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) aday olan deneyimli belediye başkanı Sayın Hasan Kara, Boyabat'ta yeni dönemin belediye başkanı seçildi. Kendisini tebrik ediyor, vazifesinde başarılar diliyoruz.

"Yeni dönem" diyoruz, çünkü 28 Mart 2004 yılından 31 Mart 2024 yılına kadar, tam yirmi yıl AK Partili belediye başkanları (Sn. Mehmet Ermiş, Sn. Şefik Çakıcı ve Sn. Hüseyin Coşar) tarafından yönetilen Sinop vilayetinin en büyük ilçesi Boyabat'ta alışıla gelmiş bir dönem kapanmış oldu.

2004 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti'den aday gösterilen Mehmet Ermiş dört bin 861 oy almış, Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday gösterilen Hasan Kara da dört bin 645 oy almıştı. O seçimde başabaş giden büyük yarışı 216 oy farkla Kara kaybetmişti. Toplam seçmen sayısının onbeş bin 586 olduğu yerel seçimde AK Parti'nin aldığı oy sayısı yüzde 46,68 oranına tekabül ediyordu.

31 Mart 2024 seçimlerinde ise dokuz aday adayından biri olan Sayın Ferhat Yıldız'ı aday gösteren AK Parti, yirmi bin 465 seçmenden üç bin 915 vatandaşın oyunu aldı ve yüzde 24,81 oy oranıyla kendi kalesinde yarışı ancak üçüncü tamamlayabildi.

Boyabat'ta 20 yıl üst üste belediye başkanlığı seçimini kazanan AK Parti'nin yereldeki iktidar yolculuğu-yarışı büyük bir yenilgiyle nihayete ermiş- kaybetmiş olması, haklı olarak ülke genelinde olduğu gibi burada da tartışılıyor.

AK Parti tarafından bu düşüşün sonuçları çeşitli mazeretler ileri sürülerek örtülemez.

Genelden yerele tüm kademelerin tek tek değerlendirilmesi, tartışılması kaçınılmazdır.

Biliyorsunuz seçim sonrası AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplandı. Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan seçime katılım oranının, 2019 seçimlerine kıyasla 6 puan geriye gittiğine, bu 6 puanlık düşüşün ezici çoğunluğunu AK Parti seçmeninin oluşturduğuna dikkat çekti. Ardından, "Milletimizin, 31 Mart'ta bizi CHP'nin arkasına niçin ittiğini çok iyi analiz etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu. Ortada sadece bir oy kaybının değil, ruh kaybının da olduğunu söyledi.

Seçim yenilgisi, aktarılan bilgilere bakılırsa en üst seviyede ayrıntılı olarak analiz ediliyor.

Oy kaybı nedenlerinin başında, ekonomideki sorunlar, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun, sandığa küsme sebepleri arasında yer aldığı sıralanıyor.

Sorunlar sadece bunlarla sınırlı değil tabi. Çok sayıda neden-sorun olduğu bir gerçek...

Milletimizin mesajı yerelde de iyi incelenmeli-okunmalı, tam anlaşılmalıdır.

Uyarı şimdilik sarı kart gibi gözükebilir. Herkesin söylediğini bir de biz burada tekrar edelim: Olan olmuştur. Olanda hayr aramak lazım gelir.

Bilge adam merhum Aliya İzzetbegoviç'in hayat üzerine kurduğu sözler her zaman dikkat çekmiştir. İşte o önemli cümlelerinden biri de şöyledir:

"İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah`ın önünde hesap verecektir."

Bundan sonra izlenecek politikalar ve gösterilen adaylarda vatandaşın önceliklendirdiği hususlara önem verilmez, hassas davranılmaz ise önümüzdeki dönemlerde olacaklar AK Parti açısından kesinlikle sürpriz olmayacaktır.

Facebook'ta Paylaş
14. Yorum: gokkurt 09 04 2024 12:01
tayyip varsa vardınız sizde siyasetin s sesi yok sinop il teşkilatı ve avaneleri sessiz kalan vekil ayrıca yanlış şaibeli aday ile boyabati teslim ettiniz yüzde üçlük partiye yazıklar olsun

13. Yorum: net 09 04 2024 01:13
mesaj net aslında şımarık ukala vekilin arkasına sığınmış zavallılara haddini bildirdi . para ile şaibeli adaya güvenmedi paketledi ,çoluk çocuk başka partinin devşirme meclis üyelerine ,eline kalemi versen dilekçe yazamaz il meclis üyesi adaylarına biz varsak hizmet var diyenlere ,biz varsak siz varsınız dedi. oyunlarını bozdu , oyunu yaydı herkes haddini bilsin dedi. eğer milletin isteğini yapmasan isen , kimi istersek o olur ve projesi ahlak olan ortak adaya oy verdi giden çoban 40 proje demişti 4 tane bitirmeden gitti kimse benim demesin tek gerçek milletin kararı . mazbata töreninden hazımsızın yaptığı hareket neden kaybettik diye düşünenlere net bir tane örneğidir ,kağıdın kalitesi değil hizmetin kalitesine önem verseydiniz keşke had bildirme böyle olur cahil ukalalığına okumuş adam cevabı.zengini , fakırı ermişi hocası kaybetti .

12. Yorum: seçmen 08 04 2024 22:11
siz cosar a yanlış yapıp son iki günde aday değiştirirseniz bu halk da sizi böyle cezalandırır . coşar değil de ferhat çıktı on dakka sonra sn kara adayım dedi ondan bile bişey anlamadınız ...ferhat olacaktı şefik o zaman niye istifa ettirildiden bişey anlamadınız ... umarız bu berbat planlarınızın hepsi genel merkeze ulaşır ve gereği en kısa sürede yapılır.tebrikler sn kara başarılar

11. Yorum: fisek 08 04 2024 12:30
syn vekil son gün işaret fişekleri den bahsetmiş ve her yeri alacklarini iddia etmişti evet işaret fişekleri patladı yirmi yıl sonra akp nin kalesi boyvat patladı göçtü tüm türkiye gibi tebrikler büyük siyasetçi çok güzel bildi sonuçları

10. Yorum: gerçekçi 08 04 2024 10:34
adam tüm partilerin ortak adayı oldu aldı. coşar diyenler onu tanımıyor dinar zaten maşa çakıcı beş yıl arkada at oynatacaktı ferhat zaten şaibe ile gitti döndü ezdiler geri gitti halk temizlik için bayana asıldı ben çok yerde şahit oldum duruşu var bunların hepsi maşa dediler keşke şu isimlerin hepsi aynı anda çıkma şansı olsa idi hep birlikte tokatlar ferasetli hemşerilerim yorumlarda boyabat boyabatlı yemeği sever kendini satar diye yazan arkadaşlar birde özür yazın . hasan başkan bekleneni yap temizlik imandan , reis sende boyabat teşkilatını temizle herkes işine baksın

9. Yorum: adalet 07 04 2024 21:52
hak adalet yerini buldu halk dur dedi ranta ahlaksızlığa kibire boyabat özelinde ve türkiye genelinde dur dedi ama bunlar anlarmi anlamaz iflah olmazlar artık

8. Yorum: haktan 07 04 2024 20:01
cosarla seçime çıkmayan zihniyet aldınız boyunuzun ölçüsünü ne de güzel ders oldu size çok güzel oldu cok

7. Yorum: saskolozkar 07 04 2024 18:05
il yönetimi siz boyabati ne sandınız sizin dayatmaniza gecitmi verecek sandınız boyvat affetmez yapulan hatayı boyvatim boyvatimmm

6. Yorum: dogrucu 07 04 2024 18:00
bu dönem adaylık cosarin hakkı idi arkadaşın yazdığı gibi iki sefer yanlış yaptilar ve ellerinde bu sefer çok pis patladı olan oldu alma mazlumun ahını çıkar eheste eheste

5. Yorum: ohhhhh 07 04 2024 14:16
tek kelimeyle oh oldu arsizlara ohhhh

4. Yorum: ezel 07 04 2024 10:24
ayrıca sinop bı daha boyabat siyasetine ayar vermeye kalkmasın böyle olur sonucu bu arada vekilde boyabat özelinde oturup özeleştiri verecek cosara pislikleri temizletip aday yaptirmadigi için af dileyecek ilngenelde aday göstermeyerek yine en zor zamanda belediyeyi yola koydurup aday yapmayarak iki defa yaptıkları bu nankorlugu allah biliyor bunun hesabında mahşere kalsin

3. Yorum: ezel 07 04 2024 10:12
il yönetimi istifa ilçe yönetimi istifa bu sonucun sebebi en başta bu kişiler sebepler ilde yakup bey en ideal aday olmasına rağmen gerekli desteği vermemeleri çünkü adam dürüst ranta geçit vermez boyabatta yine doğru adam doğru aday cosari son dk eleyerek kendi rantlarina uygun şaibeli arkadaşı göstermeleri gerzede yine vekile ona buna küfür eden zibidiyi aday göstermeleri daha sayayimmi sorumluluk en başta il bsk ve avaneleride ait ferhan gorevden alınmaları lazım alayının olay bu kısacası turkieyedeki olay ekonomik genelde ama ordada yine hep berbat adayların çıkarılması tayyibin etrafı kuşatılmış uckagitcikarlarla
bunları elemezse iktidar bitti

2. Yorum: boyabatlı 07 04 2024 09:39
memur olmayan dondurmacıdan başkan yardımcısı yaptılar. sonuç ortada.

1. Yorum: yenimahalle 07 04 2024 06:51
hasan kara başkanımdan bir tek isteğim var boyabat çöplüğünü kaldırsın yeter,yıllardır çöplüğün yanan dumanını zehirini soluduk,oyuda bu nedenle verdik.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Doğru Söyleyene Yer Yok Bu Dünyada


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

400563


Tasarım:DtGaNi