Yayın Tarihi:25 04 2024 00:55(1941)

İhanete Hazır Olun…

Turpun büyüğü heybede gibi…..

Gelişmelerden ciddi boyutta rahatsız oldum. Aynı tas aynı hamam olacaksa yine soralım Fatmagül ün suçu neydi o zaman……

İnanın bu dünya bana göre değil. Tek istediğim kısa ömürde huzurlu bir yaşam. Alın teri ile ekmeğimi kazanmak, aileme helal lokma yedirmek. Tabir-i caiz ise yasalara riayet ederek hayatımı idame etmek. Ama kurtlar sofrasında böyle bir yaşam sürmek mümkün mü? Bir lokma ekmeğime dahi göz diktiler. Hakkımda yasalar değil egolar karar verdi. Buradan sesleniyorum. Son 20 yıl içerisinde görev yapan başkanlar. Sizleri Allah a havale ediyorum. Vebaliniz çok büyük çookkk…….

Değerli okuyucular…..

Bu hafta sizlere hak, hukuk ve adalet nasıl askıya alınıyor veya yandaşa nasıl peşkeş çekiliyor bundan bahsedeceğim. Devletin bir kurumuna ait bir arsa düşünün. Kurum burayı satışa çıkarıyor. İhale gereği kurum önce buranın fiyat araştırmasını yapıyor. Bu işlere ehil üç kişiden arsanın eder fiyatı alınıyor. Üç kişide arsanın değerine eski para birimi ile bir trilyon üzerinde fiyat biçiyor. Nihayetinde arsa ihaleye çıkıyor.

Kaç liraya mı, yaklaşık eski para birimi ile 450 milyar lira civarında. Yani eder fiyatının yarı değerinin altında.

İhaleye birkaç şirket giriyor. Nihayetinde ihale bir şirkette kalıyor. Kaç liraya mı? Çok cüzi bir artışla. Aradan üç yıl kadar geçiyor ihaleyi alan şirket diğer ihaleye giren şirketlerle tapuyu pay ediyor. Alın size ihaleye nasıl fesat karıştırılmış görün işte. Konuyu hemen bir şahıs yargıya taşıyor. Karar, zaman aşımı. Nasıl zaman aşımı ise……

Arsa dönemin Belediye başkanı tarafından 6 kat konut olarak imara açılıyor. Bu karar arsa sahiplerini tatmin etmiyor, kat sayısı dokuza çıkıyor ve buna bir kat ilave daha yapanlar oluyor. Konut alanına sen bir iki de iş merkezi yap. Al size ballı kaymaklı rant. Yine aynı şahıs konuyu yargıya taşıyor. Sonuç; Yıkım kararı. Ardından İmar Affı…..

Değerli okuyucular hikayeyi dinlediniz. Lakin hikaye buraya kadar değil, hikayenin devamı da varmış. Yasaya aykırı olduğu için aynı alan içerisinde yapılmayan bir blok varmış. Bir senedir bu blokun yapılması için girişimler yapılmış.

Malum ülke genelinde yerel seçimler yapıldı. Çok yerde Belediye başkanları değişti. Bu taşınmazın olduğu ilde de belediye el değiştirmiş.

Söylentiye göre yeni başkan ile bu kişilerin ahbap ilişkileri üst düzeydeymiş. İlde herkes merak içerisinde gelişmeleri izliyormuş. Ne diyebiliriz sonuçta bu bir hikaye…

Değerli okuyucular….

Ben çıkar ve menfaat üzerine kurulu dostluklardan bıktım ve usandım. Dostluklar, karşılıklı anlayış ve empati üzerine kurulmalıdır. Arkadaşlarımızın duygularını anlamak, onların yerine kendimizi koymak ve destek olmak dostluğun temel taşlarındandır. Ama günümüzde dostluklarda çıkar ve menfaat ön planda.

Son söz: Sayın Kara, insanlar suya susamış toprak gibi yıllarca hak, hukuk ve adalete hasret kaldı. Sizi bir kurtuluş olarak gördü bağrına bastı. Elbet ki bununda bir sorumluluğu olmalı. Yukarıda bir hikaye anlattım. Genelde hikayeler öğüt vermek için yazılır ama, yaşınız itibarı ile size öğüt vermek ne haddimize..

Bizler elçiyiz, elçiye zeval olmaz.

SAYGILAR
HÜSEYİN CÖMERT

Facebook'ta Paylaş
14. Yorum: hikaye 28 04 2024 13:42
cömert bu hikâyeler gecmiste kaldı demodesin ayrıca hasan kara da boyabatin hiç bir sorununu cozemez dinamizm yok belediyede bikac kişiyi değiştirmekle bu isler olmaz göreceksiniz olmayacagini

13. Yorum: kepçe 28 04 2024 12:39
toplum proje lere oy vermedi veryemez düzene son versin ağa paşa gibi gezen 20 yıldır koltuğundan kalkmayan cengaver lere bir tepki için oy verdi siz tersini yapar iseniz olay bitmiştir tarihin tozlu raflarına kaldırılırsınız

12. Yorum: komik şeyler 27 04 2024 18:47
sayın cömert boyabat’ta bir grup umre yolcusu iki ay kalıp ardından kaçak olarak haç kafileleri girip haç yapacaklarmış yaa bu adamlar işi gücü sahtekarlık allah paran varsa git diyor ki var kaçak girmek nedir kimi kandırıyorsunuz bunu duyduktan sonra şu kanaat oluştu boyabat ve ak parti bunlarla bu kadar yıl yıkılmadan iyi dayanmış dolaşık işler ya allah görüyor ha birde bunlar yapınca helal olur fertva yı fakır vermiştir tabi canım ne olcak demiştir 😂 düşün bu memleketin bu insanların yakasından diycem adamlar arap dünyasını kandırıyor boyabat az gelir sayın cömert kaçak kat işime bakıyorsun birde kaçakçı ibadetine bak .mühe anlı gelse 15 yıla baksa belediyede partide valla kafayı yer gider fatma güller gibi suçu ne hepsi aynı tencere kapak

11. Yorum: donem 27 04 2024 13:19
donem eski dönem değil hayat çok hızlı akışkan ve de talepkar hasan bey buna ayak uydururmu çok zor yanlış seçim boyabat için öfke oyları boyabatin beş yılına mal olacak görünen ortada

10. Yorum: ömer 27 04 2024 12:39
hiç bir şey değişmedi degismiyecekte geri geri gitmeye devam boyabat büyük hata yaptık..

9. Yorum: daylulu kerem 27 04 2024 10:37
cömert ileride olabilecek hatalara ve yanlışlıklara dikkat çekiyor beyler.hak için hukuk için adalet için calışıp cabalıyor.helal olsun.

8. Yorum: golcü 26 04 2024 16:55
ibrahim isimli yorumcu şunu yazmayı ya unutmuşsun. ya da işine gelmemiş. bir de ehliyet liyakat boyutu var. nişanda damada belediyeden iş sözü vermek ne demek. yıllar olmuş emekliye ayrılmış adamları işe almak ne demek. bunları da konuşuyor herkes...

7. Yorum: köylü 26 04 2024 15:39
yeni başkan şimdiden hayal kırıklığı oldu.herkesi kucaklığacağım şiarıyla eski düzene devam dedi.bu kaplumbağa hızıyla ancak mesaiye gidip gelir.belediyedeki eski ekip sultanlığına devam ediyor.sinop belediye başkanını örnek alsın.amirleri jet hızıyla değiştirdi hızlıca kendi ekibini kurdu.günün buyuk çoğunluğunu makamda değil sokakta geçiriyor. gelecekten bir beklentin yoksa ancak vakit doldurur,olduğun yerde sayarsın.

6. Yorum: ne oldi 26 04 2024 14:55
düzen aynı düzen ak gider kara gelir düzen değişmez boyvat yanlış yaptınız çok yanlış beş yılınız heba oldu

5. Yorum: vatandaş 26 04 2024 12:24
sayın başkana allah burayı nasip etti halk onu hiç proje olmadan seçti gerçek belediyecilik yapsın temiz boyabat ahlaklı belediye namus kelimesi karı kız işleri bitsin herkes ekmeğinin işinin peşinde olsun belediye de çöpünü yolunu suyu çiçeğini böceğini eksin temiz şirin bir boyabat istiyor önünde de iki yol var ya bu doğrultuda bu memlekete imza atar yasa fırsatçılara çanak tutarak adını giden reziller gibi tarihe kara leke olarak yazdırır gidenin maddi ve manevi zararını kapatmak zaman alır tabi ama o doğru olsun boyabat onun yanında olur bu saltanata aldanmasınlar her şey biter itibar onur gurur ölene kadar devam eder bak onursuzlar sinop kaçıyor yüzleri yok zaten olmasında insanlar iğrenerek bakıyor bu duruma düşmemesi için iyi düşünecek bu dünyanın ahireti var .

4. Yorum: ibrahim 26 04 2024 11:37
sn belediye başkanımız hasan kara başkanlık görevine aday olurken son bir sefer hoş bir seda bırakarak, hak, hukuk, adalet ve ahlak lı belediyecilik yapacağını ve bu görevi böylece sonlandıracağını söylerken; inanmayı, umut edenleri hayal kırıklığına uğratacağını düşünmek istemiyordum fakat artık düşünüyorum. işe aldığınız kişi yada kişiler çarşı pazar konuşuluyor, eski düzen de aynı soy isimlerin işe alımları, ihtiyaç sahibi yada liyakat olmadan alımları yıkmak isterken şuanda maddi durumları düzgün ailelerin çocukları işe alınıyor söylentileri başladı (olayın işe alınan kişiler le asla alakası yoktur.) hani adalet diye sormazlar mı sayın başkan, boyabatlı nın da sizi ne için seçtiğini anlamış olduğunuzu düşünürken siz ve ekibiniz de bunları hiç mi hiç düşünmüyor ve düşünmeyeceksiniz de, basından da takip ediyoruz değişen belediyeler anında aksiyon alarak bozuk sistemi düzeltme yoluna giderken ilçemizi hemen hemen aynı sistemle yöneteceğiniz kanaati oluşmuştur.

3. Yorum: bışey olmaz 26 04 2024 11:15
it ürür kervan yürür yenıden refahlı beledıye bısey yapamazzzzzzzzzzzz

2. Yorum: boyabatlı kağzım 25 04 2024 23:19
comertten gene muhteşem bir yazı daha.cömert bu yazılarıyla halkı haksızlıklardan hukuksuzluklardan yamukluklardan aydınlatıyor bilinçlendiriyor.helal olsun.cömert daima hak hukuk adalet savunucusudur dostlar.

1. Yorum: mert 25 04 2024 21:58
öfkeyle kalkan zararla oturur. intikam alacağız hissiyatı gözlere perde indirdi. boyabat için kayıp yıllar olacak.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

80 İhtilali ve Kays Parmaksız…


Sizce Ne Yapmalı...


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

80315


Tasarım:DtGaNi