Yayın Tarihi:02 07 2024 11:43(1604)

Otogar da Diğer Faaliyetlere Neden Son Verildi?....

Sizler sustukça bu ülkede hiçbir sorun çözülmez. İnanın yöneticiler bu tür gücü sizlerden alıyor… Bakın ben kimseyi şikayet etmiyorum, sadece hak arıyorum. Ya sizler!................

Açıkça ifade ediyorum üç maymunu oynamak genimize işlemiş. Kimse bana laf ebeliği yapmasın. İlçe insanına baktığımızda Atatürk'ü sevmeyen yok gibi. Ama bir Cuma günü Atatürk'ü yad etmeyen vaize gereken cevabı vermem üzerine camiyi terk ettiğimde bana destek veren bir kişi dahi olmadı. İşte o an bir kez daha yıkıldım. Bana destek derken, beni savunma amaçlı demiyorum, ben bu tür teşebbüslere vicdanım ile hareket ederim. Beni asıl üzen o gün cemaat içerisinde hiç mi Atatürk'ü seven yoktu.

Gelelim sadede…..

Önce otogarın tanımını yapalım. Otogar, şehirler arası çalışan otobüslerin yolcularını aldıkları ve indirdikleri yerdir. Otogar yönetmeliği içerisindeki şu maddeye de göz atalım; "m) Tüm işletmeci ve kiracılar imar planı ve onaylı projeleri dışında idarenin onayını almadan kiraladıkları yerlerde tadilat veya onarım yapamazlar." Bu konu ile ilgili mahkeme kararına da bir göz atalım . Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin verdiği karara göre, ruhsatında 'özellik arz eden bina' ve faaliyet konusu olarak düğün salonu yazmayan yerlerde düğün yapılamayacak. Yasak, 5 yıldızlı otellerle birlikte tarihi köşkler, yalılar, saraylar gibi yerleri de kapsıyor.

Dönemin belediye başkanına soruyorum….

Otogar dışındaki diğer işletmelere senin zamanında izin verildi. Bildiğim kadarı ile otogarın da ruhsatı mevcut değil. Yasalar otogar ve müştemilatı dışında işletmelere müsaade etmezken nasıl böyle bir girişimde bulundun. Belediyeler kanun uygulayan bir merci iken ruhsatı olmayan bir düğün salonuna neden göz yumdun. Tabir-i caiz ise yasadan üstü müsün veya TC kanunlarına mı muhalifsin?

Dönemin belediye başkanı.....

İmar affı nedeniyle mahkemenin yıkım kararından kurtulan meşhur 11 katlı binalara sizde ortaksınız. Söz konusu binalar hakkında açtığım davadan vazgeçmem için kardeşime sunulan kaymak teklifleri dün gibi hatırlıyorum. Kabul etmediğimiz için yasaların dışına çıkarak ben yaptım oldu zihniyeti ile üzerimize saldırdın. Yasal haklarımı gasp ettin. Alın terime göz diktin. Tabir-i caiz ise ‘’Mühür kimde ise sultan odur’’ dedin. Ama aldığın ah, seni iflah etmez…

Dönemin belediye başkanı……..

Bir tarafta hakkını gasp ettiğin biz, diğer tarafta yasal hakkı olmadığı halde gayri resmi izin verdiğin düğün salonu sahipleri. Hiç adil olmadın hiç, Allah'tan da mı korkmadın. Hadi biz sana boyun eğmediğimiz için bedel ödedik. Ya ruhsat vermenin mümkün olmadığı bir işletmeye hangi şartlarla niye, neden, niçin gayri resmi izin verdin. Bu tezat niye!.... ‘’Kaz gelen yerden tavuk esirgenmezmiş’’ Atasözü tekerrür mü etti yoksa……………..

Değerli okuyucular…

Söz konusu düğün salonu 28 Haziran 2024 günü mühürlendi. Yetkililere yaptığım şikayetler kifayetsiz kaldığı için konuyu İçişleri Bakanlığı'na taşıdım. Bakanlık yetkililerden savunma isteyince, söz konusu yerler apar topar mühürlendi. Yani faaliyetlere son verildi. Yirmi yıl içerisinde ilçede dönen dolapların sadece bir tanesini aktardım. Sadece yönetenler mi kusur ve kabahatli, en az onlar kadar bunlara oy verenlerde kusur ve kabahatlidir. İnanın Boyabat'ın yirmi yılını heder ettiler.

Geçmişte bana şöyle soru soran oldu. Oldu ya Hasan Kara belediye başkanı oldu. Onunda kusur ve kabahati olursa yazar, çizer misin dediler. Koskocaman bir evet demiştim.

Kulağınızı iyi açın, şu an itibarı ile sayın Kara'yı üç nedenle İçişleri Bakanlığı'na şikayet etmiş bulunmaktayım.

Son söz: Ben kaybolan adaleti mum ile arayan adamım. Klavye erkekliğini hiç sevmem. Bedeli ne olursa olsun sonuca ulaşmak isterim. Çünkü vicdanım ancak öyle rahatlıyor.

SAYGILAR
HÜSEYİN CÖMERT

Facebook'ta Paylaş
13. Yorum: gokkurt 04 07 2024 22:20
syn cömert otogarı bırak park bahvelerde goreve lutfen

12. Yorum: hoca 04 07 2024 12:49
2 yorumcuya katılıyorum ......... önünde geçen gün kavga vardı herhalde günü geçmiş peynir satmış geri almamiş müşteri zabıtayı aradım diyor marketçi ar belki gelir diye cevap veriyor insanın aklına hetşey gelir kardeşim bugün yine ordan geçtim ama kaldırım deyil yoldan şemsiye ler hala duruyor

11. Yorum: boyabatlı 04 07 2024 10:49
köprünün üzerine park eden araçlar özellikle bi çekici firması neden bütün araçlarını köprünün üzerine park ediyor. köprü üstünde park yapmak yasak değilmi.

10. Yorum: xxx 04 07 2024 10:33
otopark konusuna da değin 300 tl para veriyoruz güvenli diye otoparka aracımızı çekiyoruz ama yukarıdan su sızıyor araçların kaportaları mahvediyor benimde başıma geldi leke çıkmıyorda

9. Yorum: halk 04 07 2024 02:14
sayın hasan kara boyabat çöplüğü sorununu çözdü ya, allah razı olsun valla hergün dua ediyorum.

8. Yorum: vatandaş 04 07 2024 02:10
ikinci yorumcu sana katılıyorum. sadece yeni mahalle değil bütün boyabat kaldırımları işgal edilmiş.biri tabure koymuş biri sandalye.biri masa.bu ne biçim iştir.neden müdahale edilmiyor.

7. Yorum: boyvatlı 04 07 2024 01:49
zaruretse bu memleketin imar planı yapılırken, inşaatlara izin verilirken hiç mi zemin etüdü yapılmadı? yapıldıysa diğer apartmanlara niçin fore kazık konulmadı?çorak yolunda devasa bina yapılıyor,oranın zemininde kışın su aktığı görelebiliyordu, ve sarı çamur ve bataklıktı, oraya o kadar yüksek katlı için hangi zemin etüdü ne dayanarak ruhsat verildi? bu toplumun canı bu kadar mı değersiz? deprem olurda şehrin çoğunluğu molozların altında inim inleyerek can verirse kimse timsah gözyaşı dökmesin! kimse allahtan geldi deyip allah a iftira etmesin! ilim var akıl var, herkes aklını başına alsın

6. Yorum: boyvatlı 04 07 2024 01:48
bu memlekette en önemli 2 konudan 1i halen hava kirliliği ve depreme dayanıklılık, halk eğitim binası yapılıyor:2 katlı ve sadece gündüz kullanılacak, 88 fore kazık çakılmış. peki aynı mevkide aynı toprak yapısında 6-7-11 katlı birçok bina var ve bunların çoğunluğu toprak zemin üstüne alelade oturtuldu, bu insanlar bu evlerde 24 saat yaşıyor, halk eğitim gibi sadece mesai saatlerinde değil.bu inşaatta kullanılan fore kazıklar devleti kazıklamak için mi konuldu? yoksa zaruret mi?

5. Yorum: boyvatlı 04 07 2024 01:45
allah biz kullarını ve tüm evreni yoktan var ettiği ve buna karşılık sadece bana şirk koşmayın,kendiniz için diğer ibadetlerle birlikte 5 vakit namaz kılın dediği halde günde 5 vakit camiye gider kaç kişi var? kullar nankör olmuş rabbine de, atatürk'e de, bu hale nasıl geldiler acaba? diğer konu otogar ın üstünden 2 belediye başkanı geçti, hâlâ işletilemiyordu, mevcut işletmeci bi şekilde faaliyette tutmaya çalışıyor, otogar gelirleriyle de dönmediği için farklı alternatifler arıyor,bence şikayetten önce işin iç yüzünü araştırmak gerekirdi, neyse cömert usulü, sonuca göreceğiz

4. Yorum: ahlak yoksa rüşvet vardır 03 07 2024 22:13
sayın cömert çok güzel yazmisssiniz. bi ara şu konuya da el atsaniz çok güzel olacak. seçim arası kaçak yapılan mesken , kaçak teras , kaçak dubleks vb. yerler var bazılarının meclis kararında para cezası ve yıkım çıkmasına rağmen işlem baslatilmadi . eğer işlem yapilmicaksa bende dairemin üstüne kaçak dubleks yapabilirim dimi alan mel'un veren mel'un nasıl olsa

3. Yorum: belediye sokak 03 07 2024 19:48
akp’li metin külünk sokak röportajında:

“kusur bakma, ak parti döneminde servetine servet katmışların çocukları boğazda bir kafede oturdukları zaman 10 bin lira kahve parası verip kalkıyorsa, ve bunlar dünün yoksulları bugünün şımarıklarıysa, bu hareketi omuzlarında taşıyanlar eğer pazarda akşam fiyatların düşmesini bekliyorsa, ve bu adamlar 20 yıldır bizi omuzlarında taşıyorsa, biz de bunu görüp bu insanların derdine çare olamıyorsak, bu vatandaş sonuna kadar haklıdır!”

2. Yorum: yenimahalle liy 03 07 2024 18:00
saygıdeğer hüseyin bey lütfen kaldırımlar içine kadar şemsiye ve elektrik direği dinine birlik atmalar meyve kasalarını kaldırıma koyup kaldırımı daralta market yenimahalle hesaplının önü çöplük gibi kaldırım tamamen şemsiye dolu söyleyince kara ve ekibi bizden aynı cemaat temiz diyor binada bir el atıver benim yanımda karayı aradılar bozuk reçel sattı gelirmisiniz diye karayı bizzat aradı bayan gelen olmadı zavallı kadın reçeli market önünde küf edercesine kırdı gitti sen büyük adamsın bir el atıver sana resimler ulaşır

1. Yorum: osman kızılaslan 02 07 2024 23:59
kardeşim, atatürk camii'de kendine dua edilmesini kendi yasaklamış


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Yetkili Memuru Tehdit Sonucu Onay Verilen Proje….


Acı Hayat ve Hüzünlü Melodiler


Boyabat Gazetesi 19. Yaşında


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Şafak Akça yazdı: Yaşasın Tatil!


Doğayı Korumaya Mecburuz!


Başkan Kara sınıfta kaldı!


MOR Tuhafiye'de Her Türlü Sünger Yatak


Doğru Bildiğimiz Yolda


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Temmuz ayı ziyaretci sayısı:

77159


Tasarım:DtGaNi