2024 - 1444 Ramazan İmsakiyesi

2024 - 1444 Ramazan Ayı İftar ve İmsak vakitleri.

Yabancıların Gözüyle

Rahmetli dedeme, dede yaşın kaç diye her sorduğumda aldığım cevap aynıydı. Tevellüt 1317 derdi. Bundan otuzdört yıl önce 90 yaşında vefat eden dedem anlattığına göre savaşa girmemiş.

Tam Zamanı

Değerli dostlar, yerel seçimler dönemi içindeyiz. Bolca seçim konuşuluyor. Daha da çok konuşulacak. Fakat bir de bir yıl önce 6 Şubat da yaşadığımız, bir çok canımızı kaybettiğimiz depremin yıl dönümündeyiz.

Suya da Sabuna da

Merhaba Dostlar, isterdim ki yazılarımda suya sabuna dokunmayım. Okuyan herkesi memnun olacağı bir yazı yazayım. Mümkün değil.

Efendiler

Günümüzde elifi görse mertek zanneden, çevresindekilere akıl vermekte geri kalmayan, kısaca mangalda kül bırakmayan o kadar çok kişi var ki.

Minnet Duyuyoruz...

Değerli Dostlar sizlere bir kez daha merhaba derken amacım hiç kimseyi kırmak değil bilesiniz. Amacım bazı bilgileri, doğru olarak kabul ettiğim bilgileri sizlerle paylaşmak.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüz Yılına Merhaba

Yazıma bir soru ile başlamak istedim. Bu soruyu hem size soruyorum, hemde kendime. Yazımı okuyan dostlar, bu soruyu kendinize sorulmuş kabul ederek bir düşünün. Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını istediğimiz gibi günün önemine göre kutlayabildik mi?

Daha Çok Yüz Yıllar...

Türkiye Cumhuriyeti 100 cü yılına hoş geldiniz. Cumhuriyet özgürce yaşamak demektir. Özgürce yaşamaya başladığımızın yüzüncü yılındayız. Başımız dik özgürce yaşıyorsak Atatürk'e borçluyuz, arkadaşlarına borçluyuz, Cumhuriyete borçluyuz.

Her Şey Anlaşıldığında...

Ulusal Bayramlarımızı bize unutturmaya çalışan bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Dünyadan habersiz olan bu zihniyet Atatürk ve Inönü ile de alay ediyorlar.

On Yumurta İki Öğretmen...

Bir önceki yazımda eğitim durumum hakkında az da olsa birşeyler yazmıştım. Hatta on yumurta kaç öğretmen yapar diye sorup nereden öğrenebileceğinizi yazmıştım. O hikâyeyi anlatmadan önce, ona benzer yaşadığım bir anımı anlatmak istedim.

İyi ki Yolum Gölköy'den Geçti

Bir çok kişinin ilkokulu bitirdiği, ya da son sınıfta olduğu yıllarda ben ilkokula yeni başlamıştım. Sizin anlayacağınız köyümün okulundan ilk mezun olanlardan biriyim. Hatta birgün öğretmenimin annesi, sizin hanginiz öğretmen, hanginiz öğrenci belli değil demişti.

Emekliler İsyanda

Çalışanlara ve emeklilere zorunlu olarak yapılan maaş artışları, daha hesaplara yatmadan, bütün mal ve hizmetlere dolu yağar gibi zam yağdı. Ekonomistler ise bu daha iyi günleriniz diyor. Esas tufan sonra gelecek. Yerel seçimler sonrasını düşünmek ürkütücü deniliyor.

Yüz Yıl önce Söylenmiş Sözler

Günümüzde çok sakıncalı gördüğüm bir durum var. Herhangi bir konuda fikir beyan ederken kimin söylediğine bakarak doğru ya da yanlış diyebiliyoruz. Hatta sevmediğimiz birinin söylediğini zannettiğimiz bir konuda yanlış dediğimizi, o değil bu söyledi dendiğinde doğru diyebiliyoruz.

Yanlışlara Karşıyım

Bildiğiniz gibi bir çok deyim vardır. Bu deyimlerden bir tanesi de "Ağzındaki baklayı çıkar" deyimidir. Bildiğim kadar ve günümüz koşullarına göre anlatayım.

Soru Işaretleri İle Dolu Seçim...

Zaman zaman sevinip, zaman zaman üzülerek 28. dönem milletvekili ve 13. cü cumhurbaşkanı seçimini geride bıraktık. Ülkemize hayırlı olsun.

Milli Bayramlarımız Olmazsa...

Kendi yakınınız olmasa bile, hele hele kendi kızınız, bacınız olduğu zaman durum daha da farklı olur. Bir kazadan, bir kötü durumdan kurtulduğu zaman sevinirsiniz. Sevinmeyen olmaz. Aksi durumda da üzülmeyen olmaz.

Güzel Ülkeme Güzel Güneşler...

14 Mayıs da ki seçimden önce siyasiler zaman zaman çizmeyi aşarak konuşmalar yaptılar ama seçmenlerden yalanlara, hakaretlere bile alkış tutanlar vardı. Acıyorum. Üzülüyorum.

İkinci Yüzyılın Arifesindeyiz

Değerli dostlar, sayılı günler sonra bir yüz yılı geride bırakıp yeni bir yüz yıla, başka bir deyişle ikinci yüz yıla gireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüz yılı için kafamızı iki elimizin arasına alıp iyi düşünmeliyiz.

Bizi Kim Yönetiyor...

Adamın biri Pejo minibüs alır ve yolcu taşımaya başlar. Minibüsü tıklım tıklım doldurup kasabanın yolunu tutar. Gittikçe hızı artar. Yolcular hızlı gitmemesi için uyarırlar ama şoför yoluna hızlanarak devam eder.

Acı Geçim Seçim Birbirine...

Lise yıllarımda yaşadığım bir anım ile yazıma başlamak istedim. Resim yazı öğretmenimiz Hamdi Bey, Türkiye haritasını göstererek "Bu haritada ne görüyorsunuz" diye sormuştu. Sınıf olarak bizde haritada gördüklerimizi saymaya başladık. Dağ ova, şehir kasaba, ırmak göl deniz dere tepe saydık ama cevabı bulamadık.

Enkaz

Bana göre iki enkazımız var. On ilimizi etkileyen deprem enkazı altında kalan canlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Onbeş gün sonra aynı bölgede yeni depremler yaşandı. Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

Suç...

On ilimizi kapsayan Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, başta deprem bölgesindeki halkımız olmak üzere herkeze sabırlar diliyorum.

Af Bir Suçtur

Bir süredir ara verdiğim yazıma yaşamış olduğum sağlık sorunlarını, daha doğrusu sağlık da yaşanan sorunları yazmayı düşünüyordum. Bu konuda da bir kaç sayfalık yazı değil kitap bile yazılır ama af konusunda yazmak istedim.

Nereden Nereye…

Saygı değer okurlar, bu yazımda sizlerle tarihi konuları paylaşmaya çalışacağım. Tabi ki bildiğim ölçülerde. Öncelikle de köyümden başlamak istiyorum. Köyüm mü?

Köyüm Köylülerim

Mayıs ayı son günleriydi. Bir akşam üstü balkonda çayımı yudumlarken köyüm, köylülerim aklıma geldi. Başta Kovit-19 olmak üzere bazı koşullar nedeniyle köyüme gitme olanağım yoktu. Fakat köyümde, köylülerim de burnumda tütüyordu. Aşağıda ki şiiri yazdım.

Geçmişten Notlar

Okuduğum bir kitap da Shakespeare’nin “Bütün dünler bu günleri aydınlatan fenerlerdir” sözünü okuyunca bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Yazıyorum Yazacağım

Sevgili dostlar, bir arkadaş yazma demiş. Hatta yazdıklarımın yasal olmadığını ima etmiş. Daha önceki yıllarda da sen kimsin, senin çapın ne diyenler olmuştu. Ben yine de yazacağım.

Yedinci Yıla Merhaba

Bundan altı yıl önce bu gazetede yazmaya başlamıştım. Daha önce yazmış olduğum gazeteden kovulmadım. Kovulma noktasına geldiğim için kendim ayrıldım ve Boyabat Gazetesi'nde yazmaya başladım.

Atatürk Yaşıyor Yaşayacak

İlkokul üç ve dördüncü sınıfı okutan öğretmenim Hüseyin Taşdelen, çocuklar Atatürk ne yaptı diye soran olursa, ‘’Kurtardı memleketi, kurdu Cumhuriyeti, Türk milletine sağladı ebedi hürriyeti’’ dersiniz demişti.

İyi ve Kötü Kullananlar…

Bundan otuz altı- otuz yedi yıl önce çalıştığım kurumdan verilen giysi çeki ile Sirkecide bir mağazaya gittim. Bir takım elbise aldım. Bir takım elbise aldıktan sonra kalan kısmı ile de kumaş almak üzere mağazanın kumaş satılan bölümüne geçtim.

Türk Modeli Bir Sistem

Bundan on sekiz yıl kadar önce, bugün ki yandaş gazetelerden birinde okumuştum. O zaman not almışım. Eski notlarımı karıştırırken tekrar karşıma çıktı. O zaman aldığım not aynen şöyle.

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217283


Tasarım:DtGaNi