

10 Mayıs 2026 akşamı Boyabat’ta hareketli dakikalar yaşandı. Erenlik mevkisi, kule yanında bulunan metruk bir ahşap binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde çevreye sıçramadan kontrol altına alındı.
Saat 19.15 sularında Boyabat İtfaiyesi’ne gelen yangın ihbarı, ekipleri alarma geçirdi. Olay yerine kısa sürede intikal eden ekipler, alevlerin iki katlı ahşap binanın bir odasını tamamen sarmak üzere olduğunu tespit etti.
Profesyonel bir müdahale gerçekleştiren ekipler, alevlerin binanın diğer kısımlarına sıçramasını önledi. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından binada detaylı soğutma çalışması yapıldı. Olay yerinde yapılan son incelemelerin ardından ekipler bölgeden ayrıldı.
Vatandaşlar Tepkili: “Metruk Binalar Güvenlik Sorunu Haline Geldi”
Yangının ardından bölge sakinleri, mahallelerindeki metruk ve eski binalardan duydukları endişeyi dile getirdiler. Çevrede yaşayan vatandaşlar, bu tür yapıların hem yangın riski taşıdığını dile getirirken, “Bölgede bulunan eski ve kullanılmayan evler artık ciddi bir sorun haline dönüştü. Yetkililerin bu konuda acilen çalışma yapmasını ve metruk yapıların oluşturduğu tehlikelere karşı önlem almasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM





