
Boyabat’ta organize sanayi bölgesi mevkisinde meydana gelen trafik kazasında, yangın ihbarına yetişmeye çalışan bir itfaiye aracına otomobil çarptı. Kazada otomobil sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, araçta maddi hasar meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre olay, 8 Temmuz 2026 Çarşamba günü organize sanayi bölgesi mevkisineki boş bir arazide başlayan ot yangını ihbarını alan itfaiye ekipleri, hızla olay yerine doğru hareket etti. Sirenlerini çalarak trafikte üstünlük hakkını kullanan ve zamana karşı yarışan 57 DR 110 itfaiye aracına, seyir halindeki 37 BE 144 plakalı otomobil çarptı.
Çarpışmanın şiddetiyle otomobilde maddi hasar meydana gelirken, ismi henüz öğrenilemeyen otomobil sürücüsü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralı sürücüye ilk müdahaleyi ayakta yaptı. Sürücünün genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kazanın ardından her saniyenin önemli olduğu ot yangını alanına ulaşmak isteyen itfaiye ekibi, büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. Araçta ağır bir hasar olmamasını ve can kaybı yaşanmamasını fırsat bilen itfaiye erleri, susmayan sirenleri ile durmaksızın yangın bölgesine doğru yoluna devam etti. Boyabat İtfaiyenin bu profesyonel ve hızlı refleksi, çevredeki vatandaşlardan ilgiyle izlendi
Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM
