

Kastamonu istikametinden Boyabat yönüne seyir halinde olan 64 LH 827 plakalı otomobil, 13 Eylül 2026 Pazar günü Gökçeağaçsakızı köyü mevkisinde sürücüsünün bir anlık dalgınlığı nedeniyle kontrolden çıktı. Virajı alamayarak yoldan savrulan araçta meydana gelen kazada, emniyet kemeri ve hava yastıkları olası bir faciayı önledi.
Edinilen bilgilere göre kaza, Boyabat-Kastamonu karayolu üzerinde meydana geldi. 64 LH 827 plakalı araç sürücüsünün uykusuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak bir anlık direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, otomobil keskin virajı alamayarak savruldu.
Kaza anında aracın hava yastıklarının (airbag) açılması ve araçta bulunanların emniyet kemerlerinin takılı olması, yaşanabilecek can kayıplarının önüne geçti. Araçta bulunan sürücü ve eşi, çarpmanın etkisiyle savrulan otomobilden şans eseri hafif sıyrıklarla kurtuldu.
Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan çiftin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

