Yayın Tarihi:30 07 2019 20:47(50986)

Şefik Çakıcı Kaş Yapayım Derken Göz Çıkarttı

Macar Büyükelçisi Viktor Matis, Şefik Çakıcı’nın daveti üzerine Boyabat’a geldi.
Tüm gelişmeleri yerel medyadan izledik.
Birde gizlenen gerçekleri anlatalım.

Büyükelçi Matis, Macar Su Mühendisi Albert Kovac'ın mezarını görmek için Boyabat ilçesine yaptığı ziyarette "Kesin diyemiyorum ama büyük ihtimalle Albert Ajtai Kovach Atatürk'ün daveti üzerine Türkiye'ye gelmiş olabilir. 1. Dünya Savaşında da Türkler ve Macarlar aynı kaderi paylaşmışlardır. Ancak bizim Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz olmadığı için ülkemiz topraklarının üçte ikisini kaybederek 1 .Dünya Savaşı'ndan büyük kayıpla çıktık, hala daha kendimize gelemedik" diyerek. 1. Dünya Savaşı sonrası Mustafa Kemal'in Türk tarihindeki önemini vurgulamıştır..

Gelelim sözün özüne;

Macar Büyükelçisi Viktor Matis Atatürk’e övgüler söylerken, Atatatürk’e hakaret edenlere ne demeli. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in tabelasını amiri olduğu kurumdan söküp atanlara ne demeli. Amiri olduğu kuruma bayrak direği dikmeyerek kurum balkonundan küçük ebatta bir bayrak sallandırarak günü geçiştirenlere ne demeli. Atatürk anıtının hemen yanıbaşına Atatürk’ün Selanikte’ki evinin replikasını yapıyoruz diyerek taksi durağı yapanlara ne demeli. Atatürk’e hakaret edenleri baştacı yapanlara ne demeli. Efendim ne yapmışlar. Bu sözlerinden dolayı Macar Büyükelçisi Viktor Matis’i alkışlamışlar. Evet Sayın Viktor Matis alkışı haketmiş ama alkışı yapanlar bu konuda ne kadar samimi, ne kadar inandırıcı ???

Şimdi de diğer konuya gelelim…

Konuşma yapılan salonda karşılıklı Milli Marş’lar söylenmiş. Şimdi sizlere Macar Milli Marşının sözlerini ve Türkçe anlamını veriyorum.

Bu ziyarette bir çok yanlış bilgide siz çok değerli Boyabatlılara hatalı olarak aksettirildi. Öncelikle bu mezarın adına bir kayıp mezar taktılar, oysa bu mezarın yerini Boyabat'ta büyüyen, yada Boyabatlı olan herkes bilir. Mezarın yerini bilmeyen ya Boyabatlı değildir, ya da Boyabat'ta büyümemiştir. Burada Boyabat derken şehir merkezinde bahsettiğimizi de ayrıca belirtelim.

Diğer bir hata ise Boyabat'a elektriğin Albert Ajtai Kovach getirildiği bilgisidir. Boyabat'a elektrik çok daha sonra Boyabat Belediye Başkanı Hasan Dayıbaş tarafından getirtilmiştir. Hatta Alibeyli Köyü, Boyabat şehir merkezinden önce elektrik kullanmıştır. Şehir hakkında bilgisi olmayanlar lütfen bilenlere danışsınlar. Lütfen Boyabat halkını kandırmayalım. Makam ve mevki sahibi olanlara hatalı bilgi vermek yakışmıyor.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!......... Bu konudaki yorumları siz okuyuculara bırakıyorum . Yalnız şunu yazmadan duramayacağım. Osmanlı Devleti’nin niçin yıkıldığının bir belgeside Macar Su Mühendisi Albert Kovac olabilir mi? Sayın okuyucular bu konuda da fikrinizi almak isterim.

BEREN…………………

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: boyabatlı 01 08 2019 23:33
şefik hangi fakülte mezunu. yada fakülte okudumu.

7. Yorum: kemer sıkmaya devam 01 08 2019 07:18
botaş, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97, sanayi bölgeleri için ise yüzde 13,73 oranında zam yapıldığını açıkladı. zamlar 1 ağustos tarihinden itibaren geçerli oldu. dolar düşüyor. hayırdır bu neyin zamı

6. Yorum: 11 köy 01 08 2019 04:01
siz degişirseniz sizi yönetenlerde değişir siz değişmezseniz hiç bir şey değişmez.

5. Yorum: tahsin pasa 31 07 2019 22:40
bunlarin isi zaten hep yalan soylemek. cahil halki boyle kandiriyorlar iste. boyabat akp teskilatinin son cirpinislari artik. her turlu kozu oynuyorlar. ama 2023’de kaybedecekler evvelallah.

4. Yorum: beren 31 07 2019 20:02
2 nolu yorumcu......bahsettiğini
z kişi servet somuncu herhalde.. servet somuncu 1912 üsküp doğumludur 9. dönem chp den 10. dönem dp den milletvekili seçilmiştir.1959 yılında uçağının düşmesi sonucu şehit olmuştur. bu kişinin alibeyli köyüne getirmiş olduğu elektrik malzemeleri halen köyde duruyormuş sorabilirsiniz. boyabat belediye başkanı hasan dayıbaş ise boyabata elektriği 1954-1955 yıllarında getirmiştir. elektriği getirmiş derken jeneratör temin etmiştir. hatta bu işinde hikayesi var. boyabat ekibi meclise gider durumu nasıl izah edeceğiz derken meclis odacısı bu kişilerdeki telaşeyi görünce sorar.kısa dertleşmenin neticesinde odacıda boyabatlı çıkar. istediğiniz jeneratör olsun der. en yüksek gücü olan bir jeneratörün verilmesini temin eder.

3. Yorum: ortacarşı 31 07 2019 18:04
nazif usta doğru soyledi

2. Yorum: aea 31 07 2019 17:28
beren hanım sizce alibeyli köyü neden elektriği bıyabat'tan dahi önce kullanmıştır.bu imkanı sağlayacak güçlü bir siyasi isim alibeyli'li midir? ve bu isim sev uçağından sağ çıkabilmiş midir???bu konuda da yazacağınız yazıyı sabırsızlıkla bekliyorum...

1. Yorum: kumluklu veli 31 07 2019 15:52
çok güzel bir yazı olmuş doğrusu dostlar.yazara teşekkürler.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

220659


Tasarım:DtGaNi