Yayın Tarihi:25 03 2020 21:52(44439)

İsyan ediyorum

Murat İDE

Dünyayı kasıp kavuran bir illetle, düzenli basın toplantılarıyla mücadele edebileceğini sanan bu zihniyete isyan ediyorum.

**

İki aydır 'önlem alıyoruz' denilen basın toplantıları yapıp, 2 ay sonra, yani bugün, "Çin'den tanı kitleri bu sabah geldi" diyen rahatlığa isyan ediyorum..

**

"İki aydır tüm önlemleri aldık, rahat olun" diyerek milleti rahatlatıp, iki ay sonra bugün, bilim kurulu hocalarına, "Milletimiz suçlu, sokağa çıkıp virüsü yaydılar" dedirtenlere isyan ediyorum.

**

"Yaşlıların sokağa çıkmaması yetmez. Evdeki diğer kişiler dışarı çıkıp hastalığı eve getiriyor" dedikten sonra, "sokağa çıkma yasağı ilan edilmeli" yerine, "milleti suçlu" ilan ederek, millet değil, iktidar yanında saf tutanlara isyan ediyorum..

**

İşyerleri açık. Milyonlarca çalışan her sabah işe gidiyor.. Milyonlarca insan dip dibe çalışmak zorunda.. Bu gerçek ortadayken;

"sokağa çıkma yasağı şarttır dedim, ama umurlarında değil" diyerek kuruldan çekilmeyi akıl edemeyen hocaların, gereğini yapmayan sorumluları perdeleyip, işi millete yıkmalarına isyan ediyorum..

**

22 bine yakın umrecinin, üçte birini karantinaya alan, gerisini Türkiye'nin dört bir yanına salan iktidara tek laf etmeyip, işi sahilde halay çeken 20 kişiye yıkan aymazlığa-kurnazlığa isyan ediyorum..

**

Hepimizin sağlığını hiçe sayıp;

Sahilde halay çekip balık tutanlara, düğün yapıp umre sohbetleri için toplaşanlara, bana bir şey olmazcılara, kızılcık sopasıyla isyan ediyorum..

Ama onları evde oturtamayan 'Devlet otoritesine(!)' meşe odunuyla isyan ediyorum..

**

"Vakalar nerelerde yoğun açıklayın kardeşim. Kapatın o kentleri" demeyenlerin, bugün çıkıp, "Virüs artık tüm ülkeye yayıldı.. Maalesef bunda vatandaşlarımızın sorumsuzluğunun payı büyük" demelerine isyan ediyorum..

**

O kurul üyelerinden Prof. Dr. Ateş Kara'ydı "halkımız suçlu" diyen..

Habertürk ekranındaydı yine..

Dedi ki Fatih Altaylı;

- Ateş hocanın birikimine saygım var.. Virüsle ilgili ilk yayını kendisiyle iki ay önce yaptım.. Ancak iki ay sonra Ateş hocayı bilim adamından öte, devletin bir savunucusu gibi görmekten rahatsızım.."

O sırada ne oldu biliyor musunuz?

Bilim Kurulu üyesi olmayan iki usta hocamızın yüzünde acı bir tebessüm belirdi..

İşte bu yüzden diyorum ki;

- Bilim Kurulu üyesi hocalarımız elbette kıymetli.. Ancak her birinin uzak durması gereken bir nokta var; Hipokrat yemini etmiş hocalar.. O nedenle hiçbir siyasi hesabın noteri olmamak gibi bir mecburiyetleri var..

**

O yüzden;

İki aydır "Tüm önlemleri aldım"(!) diyen bir devletin, virüs Türkiye'ye yayıldıktan sonra "Tanı kitleri geldi" diye müjde vermesine isyan ediyorum..

O yüzden;

İki aydır "Tüm önlemleri aldık"(!) diyen bir devletin, iki ay sonra bugün "Yerli ve milli oksijen tüplerinin seri üretimine başladık" demesine isyan ediyorum..

Efendiler, bütün uzmanların sözleri ışığında diyorum ki;

İş "Seri oksijen tüpü" üretimine geldiyse, ne önleminiz, ne de siz işe yaramamışsınız demektir..

O yüzden artık yalan söylemekten vazgeçin derim..

Gerçeği söyleyeni de hainlikle suçlamaktan vazgeçin derim..

Sonuçta şu gerçeği unutmayalım;

Söylenen her yalan, çok geçmeden açığa çıkıyor.

Çünkü, bu virüs öyle bir gerçek ki, yayılma hızıyla, bütün yalanlar yatsıya kadar..

**

Devletsin..

Benim, sevdiklerimin, bütün milletimin sağlığını korumak senin görevin..

Baktın olmuyor; sokağa çıkma yasağı ilan edip, gerçekten önlem alacaksın..

İsyan ettiğim tam da bu;

Baktım, olmuyor !

Kaynak: Yeniçağ

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: yasin tork 28 03 2020 16:57
yorum yapmayacağım kesinlikle ben diyeceğimi dedim siz laftan anlamıyorsunuz kurallara uymuyorsunuz gerçekten yorum yapmayacağım hepinize teşekkür ederim ben gidip uyuyacağım boşuna yorum yok uğraşmayın benimle aha da gittim

8. Yorum: mustafa yağcı 28 03 2020 16:06
ben yorum yapmak istemiyorum beni dinlediğiniz için tesekkur ederim

7. Yorum: vatandaş 27 03 2020 23:04
söyleyecek çok şey var ama söyleyemiyorum benim ne demek istediğimi ekran başındaki seyirciler anlamıştır umarım umarım sende

6. Yorum: hayrettin hayretbişey 27 03 2020 16:13
gidiş hat hiç iyi değil arkadaş dünya çapında milyonlarca insan öleceği söyleniyor virüs hızla coğalıyor ama fırsatcılık ön plana geçmiş durumda insanlık zor durumda

5. Yorum: bekir diyarlı 26 03 2020 19:19
bir süre evden cıkmıyoruz vakit sıkıcı geçiyor bir yandan ev masrafları arttı iyice okey tavla oynuyoruz sürekli tura dönüyoruz. ihtiyaclarımız azaldığında aramızdan kurban seciyoruz dışarda temel ihtiyaclarımızı alıyor eve girdiğinde kapıda iki muhafız çöp posetine geçirip doğrudan banyoya götürüp temizlendikten sonra evdekilerin arasına karışıyor bir günde böyle geçmiş oluyor

4. Yorum: ohalim 26 03 2020 01:32
kendi ohal'imi ilan ettim. koridordan banyoya giderken kendime kimlik soruyorum direnirsem tutukluyorum. sonra salona dönüyorum kanun hükmünde kararname yayınlayıp kendimi serbest bırakıyorum.

3. Yorum: gökbörü 25 03 2020 23:24
bilim kurulunda delıkanlı varsa çıkar gerçeklerı anlatır , gerekırse istıfa eder , gerçek rakamlar bunlar değil inş iş işten geçmez !!!!!!

2. Yorum: ipinucu 25 03 2020 22:56
bunlar 17 yıldır iktidardalar ve ilk defa ciddi bir krizle karşılaştılar ve saçı başı dağıttılar.yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.esnafa dükkanı kapat demekle olmuyor dirkt destekte olacak cebine para koyacaksın.yok vergi sgk kredi ertelenmişte bunlar hikaye işler adam otmu yiyecek evine ekmeği nasıl götürecek.90 yılın dağıtılmamış karlarını bitirdiler yetmedi merkez bankasındaki yedek akçeyide harcadılar kasa tamtakır ve tabiki bu durumda sokağa çıkma yasağı koyamıyorlar.çaplarının 2 santim olduğu ilk yaşadıkları krizde
gabak gibi ortaya çıktı.krizi yönetemiyorlar ve ne yazıkki olan oldu sağlık bakanınında dediği gibi tüm ülkeye yayılmış ama zararın neresinden dönülse kardır acil ve derhal sokağa çıkma yasağı lazım.devlet idarecileri suçu halka yüklemeye çalışıyorlar bunun hazırlıkları var.murat ide yi kutluyorum çok güzel bir yazı ve kitabın ortasından konuşmuş.

1. Yorum: gökbörü 25 03 2020 22:19
bıçok ulke ilan ettı bızımkıler hala beklıyor -ya arkadaş iş işten geçınce sokağa çıkma ilan etsen ne etmesen ne -zaten olan oldu bır ay daha ekonımı dip yapsa ne olacak kapat heryerı -caddelerı asker -polıse bırak olay bu kadar basıt!!!!!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218184


Tasarım:DtGaNi