Yayın Tarihi:28 10 2022 13:26(1645)

Gençlik ve Medyanın Olmadığı İlçede Panel..!

Geçtiğimiz günlerde Saraydüzü Kültür Merkezi'nde "Gençlik ve Medya" konulu bir panel düzenlendi... Panele tanınmış gazetecilerden Hacı Yakışıklı, Zafer Şahin, Sinan Burhan, Emin Pazarcı ve Melik Yiğitel katıldı.. Meslektaşlarımın Saraydüzü'ne gelmesi beni çok çok memnun eder.. Fakat düzenlenen panelin konu başlığı bence yanlış belirlenmiş... Gençlik ve Medya.. Ben isterdim ki Hayat Pahalılığına Karşı Tarım ve Hayvancılığın Önemi, Dünyadaki Küresel Krizler ve Türkiye'ye Etkisi gibi konu başlıkları tercih edilebilirdi...Veya Saraydüzü nasıl kalkındırılabilir, sağlık merkezi ne zaman hastane olur.. Madem ilçeyiz, ana cadde yahut prestij cadde ne zaman yapılacak.. Misafirler nerede yatırılacak gibi bir sürü konu başlığı bulabilirsiniz.. Gelen gazetecilerde fikirlerini beyan eder ve onların bigilerinden faydalanırdınız..! Sanki ilçede hiçbir eksik yok, herşey dört dörtlük, gençlik ve medya paneli düzenliyoruz.. Düzenlenen panel gençlik üzerine, katılan gençlik yok.. Yahu kardeşim en azından liseli gençleri toplasaydınız da gelen meslektaşlarıma ayıp olmasaydı.. Hadi liseli gençler gelmedi. Nerede AK Parti Boyabat ve Durağan'ın gençlik kolları? O kadar kalabalığı ben Aşağı Akpınar Köyü'nde de bulurdum.. Gazeteci arkadaşlar panelde gençlik olmayınca orta yaşlılara konuşmak zorunda kaldı.. Saraydüzülü hemşehrilerimi de medya konusu pek bağlamaz zaten.. Bu köy görünümlü ilçede medyayı konuşunca veya bu gazetecileri getirince dört dörtlük bir ilçemi oldunuz 32 yılda olamadınızda..! Bu yapılan panel bize de bir fıkrayı hatırlattı. Adamın biri "Kurban" konusunu anlatıyormuş: "Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş... Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş... Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş..."

Dinleyenlerden biri dayanamamış: "Yahu bunun neresini düzelteyim... Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı!"

Sizin düzenlediğiniz panelde aynen böyle.. Gençlik diyorsunuz, panelde genç yok.. Hepsi orta yaşlı.. Medya diyorsunuz ilçenizde medya yok.. Katılım yoğun oldu diyorsunuz, kalabalık yok.. Kusura bakmayın ama Ankaralı gazeteci arkadaşları getirip hava atmanın da bir anlamı yok.. Siz bu gazetecileri getirmekle Saraydüzü'ne hizmetmi ettiğinizi sanıyorsunuz?.. Boyabat Belediye Başkanı Hüseyin Coşar gazetecileri getirmesinimi bilmiyor.. Sayın Coşar'ın bu gibi işlere de ayırmaya vakti yok.. Yarım kalan işleri seçime kadar tamamlamak için var gücüyle çalışıyor.. Saraydüzü'nde bırakın yarım kalan işi, yapılan bir iş yok ki..! Boyabat en azından bir ilçe..Hem de Sinop'un en büyük ilçesi.. Gezilecek yeri var.. Yatılacak yeri var. Yemek yenecek yerleri var.. Cafeleri var.. Nüfusu var..Var oğlu var.. Sizde ne var? Sadece hava var.! Bu panel işleri, yüz kişiyi bile toplayamayan ilçelerin de işi değil.. Boyabat gibi ilçelerin işi.. Çünkü buna gerek yok.. O yaptığınız masraflara yazık..! Sanki Saraydüzü'nde bütün hizmetler yapılmış ve tam manasıyla ilçe olmuş, sıra medyanın tanınmış kişileri ile panel düzenlemek kalmış.. Bu panel size ve AK Parti'ye oy getirmez.. Madem getiriyorsunuz bu gazeteci arkadaşları halkın anlayacağı, Türkiye ve ilçeniz hakkında bilgileneceğiniz bir konu seçip panel düzenleye bilirdiniz.. Tekrar söylüyorum, medyanın olmadığı bir ilçede medya paneli düzenlemek biraz komik olmuş .. Saraydüzlü hemşehrilerime mantıklı ve faydalı hizmetler yapında biz de alkışlayalım..!

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: muzaffer oğuz 15 11 2022 22:17
turan kardeşim yazılarınızı beğeniyorum başarılar dilerim o bölgeyi o bölgede yaşayan üreticiligibilen lenlerle kalkındırmak.istanbul ankarada oturan bölge insanı yatırım yapmalı başarılar .

4. Yorum: tarafsız 02 11 2022 13:45
sevgili gazeteci turan kardeşim, o toprakların yetiştirdiği bir gazeteci olarak "kral çıplak" demişsin. eleştiri çözüm üretmektir. tabi anlayana. saraydüzü'nün maküs talihini yenmesi vizyon sahibi, yöneticilerin iş başına gelmesidir. saraydüzü'nün kendi öz kaynakları kendisine fazlası ile yeter. yeter ki düşünülsün. devletten gelen parayla belediyecilik yapılırsa, saraydüzü'ne köy desen köy değil, ilçe desen ilçe değil. ancak bir mahalle konumunda olması o ilçenin bir insanı olarak üzülüyorum. ankara'dan istanbul'dan gazeteci yerine, o bölgeyi çok iyi tanıyan, o bölgenin yetişmiş, gazeteci, ekonomistleri ile panel düzenlenseydi, daha faydalı olurdu. düzenlenen panel, şovdan başka bir şey değildir. deveye sormuşlar neden eğrisin diye, o da demişki nerem doğru ki?

3. Yorum: evet 31 10 2022 15:40
gerçekten boyabatın yeni başkanının işi çok eski başkanın yarım bıraktığı işleri tamamlamakla meşgul kalan ağaçlar kesilecek yenilemeyen yemekler yenecek burda işler aynı sadece isimler değişti kısaca turan bey o ilçe bu başkan kıyaslaması yanlış önemli olan zihniyet bu aynıysa fark etmez saygılar

2. Yorum: analiz 31 10 2022 15:27
türkiye ölçeğinde tanınan gazetecileri ilçeye davet ederken dokuz defa düşünmek gerek. 100 kişinin dinleyici olarak katıldığı bir panelde, eminim misafirler hayal kırıklığına uğramış, ev sahipleri de mahçub olmuştur ve saraydüzü'nde bu sonucun yaşanacağı aslında önceden de bellidir.

1. Yorum: gökkurt 31 10 2022 10:48
turan bey , analızlerı çok dogru ve değerlı , başarılarının devamını dılerım.syg.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

221227


Tasarım:DtGaNi