Yayın Tarihi:17 11 2022 11:41(657)

Altılı Masa (Millet İttifakı) Türkiye’nin umudu mu, umutsuzluğu mu olacak?

Altılı Masa’nın (Millet İttifakı) projelerini tamamlamadan, kamuoyuna açıklamadan fikir sahibi olmak için daha erken. Türkiye seçim atmosferine girdiği zaman, Millet İttifakı’nın programlarını daha net öğrenecek ve fikir sahibi olacak ve yorum yapabileceğiz. Bu süreçte, Altılı Masa hakkında yorum yapmak, ön yargı ve karalamadan başka bir şey değildir.

Altılı Masa liderlerinin bireysel ve toplantıda yaptıkları açıklamalardan ancak şunu anlıyoruz.

Altılı Masa ne diyor?

Güçlü parlamenter, lüks saraylar, otomobiller, yerine üretim, insanlara aş ve iş.

Tek adamın kararı yerine, ortak akıl, istişare.

Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İnsanca yaşam hakkı kutsaldır.

Faiz lobileri, bir avuç insan yerine ülkenin öz kaynaklarını akılcı politikalar ülkemizin kalkınmasına uygulayacaklarını, fakirden alıp, zengini daha zengin yapmayacaklarını söylüyorlar.

TÜİK gibi devlet kurumlarının daha şeffaf olacağını, Merkez Bankası’nın bağımsız olacağını, tarıma,sanayi ye, bilim ve teknolojiye önem vereceklerini, yurtdışına kaçırılan yaklaşık 500 milyar doları Türkiye’ye getireceklerini, lüks otomobiller, saraylar, şatafata, yolsuzluklara, son vereceklerini iddia ediyorlar.

Eskiden olduğu gibi, tarım ve gıda, kendi, kendine yeten dünyanın 8’nci ülkesiyken, AKP iktidarında yüzde 85-90 dışa bağımlı hale gelen Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaracaklarını, İnsanca yaşanabilir, Toplumu ayrıştırmadan, Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarının eşit haklara sahip olacağını bir düzen vaat ediyorlar.

……….

Süslü çikolata kutusu içinde millete sunulan AKP’nin 2002 seçim bildirgesini hatırlayalım.

"3’Y" yoksulluk, yolsuzluk, yasaklardı.

20 yıllık iktidarlarında, tam tersini uyguladılar. 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları, suç örgütü lideri Sedat PEKER’in yolsuzluk iddiaları say, sayabildiğiniz kadar.

AKP 2002 yılında seçim bildirgesine göre Türkiye için bir umuttu. Aklı selim düşünebilen, vatanını milletini kayıtsız şartsız seven her birey oy verebilirdi. AKP’ye oy verdi de.

Faiz sebep, enflasyon sonuç dedi, TÜİK’e göre; enflasyon yüzde 85, ENAG’a göre yüzde 200’e yaklaştı.

Ekonomide, dünyanın ilk 20’sindeyken, şimdi 22’sine düştük. Kısaca ilerlemek yerine geriliyoruz.

Altılı Masa liderlerine gelince;  hepsinin kariyerine baktığımızda, egolarından arınmış, ekonomide, dış politika da uzman , bürokrasiyi, devlet geleneğini bilenlerin bileşiminden olması, Türkiye için umut olabilir diye düşünüyorum.

Altılı Masa’nın üzerinde ısrarla durduğu, güçlü parlamenter sistemi günümüzde olduğu gibi, TBMM’de halkın temsilcileri milletvekillerinin özgür iradesi ipotek altındaysa, liderlerinin talimatı ile el, kaldırıp indireceklerse vay bu milletin haline.

Geçmişte, iki siyasi partiden bana milletvekilliği teklifi gelmişti. Bu sistemde, dini, insani vicdanen, vatandaşların bana oy vererek kefil olduklarını, vebal altında kalacağımı düşünerek kabul etmemiştim.

AKP iktidarında 5 yıl milletvekilliği yapan bir tanıdığıma; Sayın milletvekilim vekilliğiniz döneminde, aleyhde değil, lehte TBMM’ye kaç önerge verdiniz diye sormuştum. Aldığım cevap ise; “Ya Celil Bey, sen ne diyorsun. Önerge verdiğimde istifa etmem gerekir” demişti.

Milletinvekili, seçildiği ilin sorunları hakkında TBMM’ye önerge veremiyorsa, parti lideriyle, atanmış bakanları ile görüşemiyorsa, kendisini bilen, akli selim düşünebilen, milletine ülkesine sorumluluğu olduğunu düşünmeden milletvekili olursan, ne olur olmasan ne olur?

Günümüz Türkiye’sinde, iktidarın TBMM’ye gönderdiği yasaların içeriğini okumadan, bilgi sahibi olmadan el kaldıran, indiren vekil olursunuz.

Öyle değil mi?

Şayet, Altılı Masa iktidarında, milletvekillerinin özgür iradesi ipotek altına alınacaksa…

Altılı Masa’nın bugüne kadar yaptıkları toplantıda aldıkları kararların, ortak akılla ülkeyi yönetecekleri kanaati olmasıdır.

Bir aile bile, evinin bütçesini yaparken, aile içinde istişare eder, planlama yapar, aile bireylerinin fikirlerini alır. Şirketler de öyledir. AKP’nin Yeni Türkiye’sinde tek adamın dediği dedik. Yanlış ta olsa onun doğruları geçerlidir. Örneğin, Marmaris Ormanları yanıyor söndürmek için itfaiyeci Ankara’dan tek adamdan talimat bekliyor!

İktidar ANAYASA’yı değiştirmek istiyormuş. AKP iktidarında kaçınca kez değiştirildiğinin sayısını ben unuttum. Mevcut ANAYASA’yı uygulamayan iktidar, yeni Anayasa yapsa ne olur, yapmasa ne olur?..

Özet olarak; Bu dünya fani ölüm ani. Siyasi parti liderleri gelip, geçer. Kalıcı olan Türkiye’dir. Ön yargısız, amasız, fakatsız, memleketinin, milletinin geleceğini düşünen her bireyin Altılı Masa’yı ön yargısız yakından takip ederse, haklarında bilgi sahibi olurlar…

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: boyabatlı 18 11 2022 15:00
uyurken üstü açık olupta üşütenlerin dileği.enflasyon %85 bu resmi yinede anlamıyolar .insanlar nasıl isterse öyle yönetilmek isterler anlayana kiralardan haberi varmıymış bu arkadaşın yada yiyecek fiyatlarından yoksa bu arkadaştamı huzur hakkı alıyor.

2. Yorum: okur 18 11 2022 13:13
sayın yazar yazdıklarınıza inanıyormusunuz yoksa temennimi ediyorsunuz? yada bizlerin bilmediği bilgileremi sahipsiniz veya ideolojik beklentinizimi yazdınız. bir orman yangınına müdahale etmek için kurumlar ankaradan talimat bekliyor derken belgeyle ortaya koymalısınız bıktık yandaş ve fondaş yazarlardan yada ideolojik fikirlerle yazanlardan

1. Yorum: gökbörü 17 11 2022 13:48
hedef 2053/2071 altılı değil 10 lu olsa yedı duvel gelse devlet-doğu-rte ile yola devam - zıllet ıttıfakına gecit yok!!!!!!!!!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

218287


Tasarım:DtGaNi