Yayın Tarihi:28 01 2023 12:59(939)

Türkiye’de 100 senede yapılmayanı Erdoğan 20 yıl da yapmadı mı?

Genel seçime sayılı günler kala, ülkenin mahalle, sokak, caddelerinde, kahvehanelerinde siyasi tartışmalar hızlandı. Senin Bir televizyon muhabirinin mikrofon uzattığı emekli gazeteci olduğunu söyleyen bir vatandaş, “ktidar değişmezse ülkenin iflas edeceğini”, Başka bir vatandaş ise, “Erdoğan’ın iktidarı kaybetmesi durumunda Türkiye’nin batacağını ve savaş çıkacağını” iddia ediyor.

O sırada röportaja dahil olan bir başka vatandaş ise “Evet saman getiriyor Kılıçdaroğlu yesin diye” diyor

Bu sözler üzerine sinirlenen yaşlı adam “Kılıçdaroğlu gelecek. Millet bundan bıktı. Bir alyans İle gelenin 100 milyarın üstünde olduğu iddia ediliyor.  Kuzey Kıbrıs’a gittim geçen gün bizim paramızı almadılar” ifadelerini kullanıyor.

Erdoğan’ı savunan diğer vatandaş ise; “Sen bilmiyorsun. Erdoğan giderse Dünya ve Türkiye batar. 100 senede yapılmayanı Erdoğan yaptı”

Evet, AKP iktidarı 20 yılda Türk milletinin görmediği, yaşamadığı hatta hayal bile edemediği acılı, sefaleti vatandaşına reva gördüğünü, kimse inkar edemez hatta AKP’liler bile…

Ülkeyi, al gülüm ver gülüm aile şirketi gibi AKP iktidarına yakın bir avuç iş insanlarına devlet hazinesinin kasasını sonuna kadar açtı.

Vatandaşı, eczaneler de ilaç bulamıyor, hastanelerden muayene randevusu alamıyor, emeklisi açlık sınırının altında yaşarken…

İşsizlerin, iş aramaktan bıktıkları, borç içinde kıvranan bir Türkiye yaratarak bir asırda yapılmayanları 20 yılda yaptı!.

Kamunun taşınır,taşınmaz öz kaynaklarını sattı. Elde kalan, şirketlerini, kaynaklarını da, başında bulunduğu, denetlenmeyen, her yıl zarar eden Varlık Fonu’na aktardı.

Yazlık, kışlık,sonbaharlık saraylar, uçak filosu, helikopterler, milyon dolarlık lüks makam araçları ile petrol kralları gibi kendisine ve çevresine bir sistem kurdu.

Muhalefeti yok sayan, devleti kendi özel şirketi gibi yöneten bir iktidar…

3 trilyon dolar vergi gelirinin hesabını vermeyen, muhalefetin TBMM’ye verdiği araştırma önergelerini yok sayan bir sistemle Türkiye’ya yapılmayanları yaptı.

Övündükleri, hasta garantili hastaneler, yol, köprü, tünel, Millet Bahçeleri, yapılmayan çılgın projeler, din, iman ve algı operasyonları ile geçen 20 yıl !

Üretim yerine tüketim ekonomisi, ülkeyi iflas noktasına getiren bu iktidarı savunmak akıl tutulması değil de nedir?

Fakir, fukaranın vergilerini babasının parası gibi, AKP iktidarının arka bahçesi, cemaat ve aile vakıflarına milyon dolarlar kaynak aktarması hangi, dini, insani vicdanına sığar diye düşünmeyen bir iktidar.

İktidarı ölümüne savunanlar, bunları bilmezler gibi birde karşı çıkan, eleştirenlere birde “nankörlük” etmeyin demezler mi?

Sorarım sizlere, AKP iktidarı 20 yılda, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu mu önledi. Kişi başı milli geliri, geçmişte vaatte bulunduğu gibi 25 bin dolara mı çıkardı?

Hayır…

Sedat Peker’in yolsuzluk iddiaları, AKP’li bakanın kendi şirketine piyasanın üstünde malzeme satması, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluklarını bu millet unutmadı.

Yargıya güven yüzde 30’lara düştü.

Türk siyasi tarihinin geçmişinde, fanatik siyasi parti taraftarları gördüm ama bu döneme kayıtsız şartsız biat edenleri hiç görmedim.

Uluslar arası uyuşturucu baronlarının, çeteleri, hırsızların, yolsuzlukların üstü haline gelen AKP’nin yeni Türkiye’si !

Yazık, çok yazık.

AKP iktidarı, tarih boyunca, ülke insanını bölmeyi başaramayan hain dış güçlerin bir türlü başaramadığı, “Kindar, yandaş, Alevi, Sunni, etnik köken ayırımı yapmayı başaran iktidar.

Ekip biçen, üreten çiftçi traktörüne mazota Özel Tüketim Vergisini, KDV’sini ödüyor, yatı olan zenginlere ucuz mazot vererek AKP 20 yılda Türkiye’de yapılamayanları yaptı mı oluyor?

Meslek büyüğüm, duayen gazeteci Cahit ÇATALOĞLU’un köşe yazısında yazdığı gibi; Dünyanın 10 milyar yıllık ömründe sanki hiç zaman dilimi kalmamış gibi sen kalk, AKP’nin 20 yıllık yönetimine denk düş.

Ne şans bu böyle ?..

Sayın oyucularıma sesleniyorum…

Benim köşe yazılarımdan rahatsız olan bazı sayın okuyucularım, “kime oy verelim” diye yorum yazıyorlar. Saygı değer okuyucularım, “Uluslar layık olduğu şekilde yönetilir” sizde, vatan, millet tanımaz. Her şeyi ben bilirim, ANAYASA’yı sürekli ihlal eden yönetim şekline, verdiğiniz oy’un bir vebal olduğunun bilincindeyseniz, layıksanız oyunuzu Cumhur İttifakı’na verirsiniz.

Okuyucuların haklı olarak “Karne hediyesi” Et haberini yapan HabertürkTV muhabiri işten çıkarılarak bedeli ödetildi. Haberin yapıldığı mekan sahibi kasap, çocuğun annesi o haberi yalanlamadı. İş akdi fes edilen muhabir hukuken hakkını arayacağını belirten bir yazı ile kamuoyuna duyurdu. Ama ortada bir gerçek var,Türkiye’de çocuklarına evine et alabilen iktidar zenginleri hacrinde kaç kişi var? İktidara yakın “A Haberin onca manipülasyon, muhalifler aleyhine yaptığı onca düzmece habere ne demeli? İktidar lehine yapılan haber etik, doğru, ülke gerçeklerini gündeme getiren haberler yalan öyle mi?

Kötüden iyi örnek olmaz.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: okur 30 01 2023 10:14
sayın yazar kimse sizin köşe yazmanızdan şikâyetçi değil sadece mesnetsiz ispatsız suçlamalarınıza yorum yapıyoruz. iletişimci sedef kabaş’ın kitleleri kitleme taktiği vardı ya ortaya kocaman bir yalan atın ama çok büyük bir yalan olsun basit olsun akılda kalsın sürekli tekrarlayın diye seminer veriyordu hani gazetecileri eğitiyordu bilirsiniz. birde önceki yazınızda olduğu gibi %51 lik seçmene ak koyunlar derken gazetecilik etiğini rafa kaldırdınız zannediyorum.

1. Yorum: yapti 29 01 2023 11:40
yapti evet hırsızlık adaletsizlik yandaslik ulkeyi karis karış satimayi kendi halkini azinlilci daha saymakla bitmeyen ne varsa herseyi yaptı bile bile cikar ugruna şak şak yapanlar acaba bunun vebalini nasil odeyecekler


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

323107


Tasarım:DtGaNi