Yayın Tarihi:02 03 2023 11:52(2694)

Oturdu mu Mangalda Kül Bırakmayan Vatandaşım…..

Bırakın karanlıkta göz kırpmayı, bırakın üç maymunu oynamayı, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini….

İnandığımız doğruları her zaman, her yerde söylemeliyiz. Bakın bu sözü ben demiyorum, inandığımız, yolundan gittiğimiz din emrediyor. Peygamber Efendimizin ‘’Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” Hadisi aynı sözleri teyit etmiyor mu? Ya Pir Sultan Abdal ‘’Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene’’ demiyor mu?.. ‘’, "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’’ diyen Mevlana hazretlerine ne demeli. Ama gel gör ki ülkede elini taşın altına koyabilen tabiri caiz ise bir elin parmakları kadar insan var. Bana bu konuda kimse HADİ ORADAN demesin zira görünen köy kılavuz istemiyor. Ayrıca arife tarif gerekmez.

Şimdi yazacaklarım için sen DELİ isen bana ne diyenler olabilir. Haksızda sayılmazlar çünkü tarihte bunun örnekleri çoktur. Şair NEFİ sarayı eleştirdiği için idam edilmiştir. YUNUS EMRE şiirlerinden dolayı kafir ilan edilmiştir. Derisi yüzülerek öldürülen NESİMİ ona keza. Söylediği birkaç dizi için idam edilen PİR SULTAN ABDAL için ne demeli. Ya BOYABATLI FİKRİ için ne demeli. Osmanlı sarayı hanedanları için söylediği hiciv yüzünden idam edilmesi. Sadece bunlar mı, daha neler, neler…. Ülkenin çözülemeyen bir denklemi olsa gerek ne hikmetse insanlar öldükten veya öldürüldükten sonra değerleri anlaşılıyor. Diğer konularda da öyle değil miyiz!.. Deprem öncesi alınması gereken tedbirleri felaketin akabinde konuşur olmuyor muyuz. Neyse gelelim sadede…..

Bir dönem ilçemizde o kadar olumsuzluk vardı ki sizlere hangisini anlatayım. Otogarı inşaatını mı, İmar yolsuzluklarını mı, Panayırda toplanan paralardaki usulsüzlükleri mi, Düğünlerde takılan takıları mı, Kolaz çayına usulsüz döşenen boruları mı, daha neler neler… Söyler misiniz bunlardan hangisini yargıya taşıdınız. Ne acıdır ki hep susmayı yeğlediniz. Ama iki kişi bir araya geldi mi mangalda kül bırakmıyorsunuz. Bırakın VATAN MİLLET SAKARYA edebiyatını. Devlet sizlerden edebiyat dersi değil icraat bekliyor.

Hakkımda açılan dosya sayısını hatırlamıyorum. Hatırı sayılır para cezası ödedim, dört kez de cezaevine girdim. Şimdi birileri suçlu olmasaydın girmezdin diyecek biliyorum. Bu sözü söyleyenlerden biride amcaoğlu idi. Bir gün taşınmazlarına yıkım kararı geldi. Bu yaşına kadar mahkeme yolunu bilmeyen amcaoğlu soluğu mahkemede aldı. Hak hukuk aramak için. İşte o an kendisine dedim ki amcaoğlu benim yıllarca yaptıklarımı sen şu an yapıyorsun, ama aramızda ki fark sen maddiyatın için, ben sizler adına hukuk mücadelesi veriyorum dedim… Kısacası cezaevine girme nedenim sizlerin korktuğunuz akıbetin hışmı sonucudur. Unuttum 1-2 dosyamda Yargıtay da henüz sonuçlanmadı. Şu an itibarı ile yaptın da eline ne geçti diyenleri duyar gibiyim. BALIK BİLMEZSE HALİK BİLİR.

Son söz………………………….. Yukarıda da bahsettiğim gibi ilçemiz son yıllarda doğru yönetilmedi. ÇAVUŞ-AHBAP ilişkileri öne daha çok çıktı. Yöneticiler bu nedenle asli görevlerine odaklanamadılar. Hep hataya zorlandılar Bunlar arasında GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMAKdan ceza alanlar oldu. Soruyorum şimdi sizlere!.... Ceza almış bir yöneticiyi övmek veya destek vermek hangi ahlaka sığar. Ziya Paşa ‘’Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz’’ dememiş mi…… İşte ben bu gibi insanlarla uğraş verirken ne türlü iftiralara maruz kaldım, ne bedeller ödedim. Canım sağolsun, bu dünyanın diğer tarafı da var. MEVZUBAHİS VATAN İSE GERİSİ TEFERRUAT, ama KURT YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ …………………….

Dipnot: Ülkemiz seçim arefesi içerisine girmiş bulunuyor. Bırakın karanlıkta göz kırpmayı, bırakın üç maymunu oynamayı, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini…. Eğer bu ülkede bir şeylerden muzdarıp isen gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Gün ayrışma değil, kenetlenme günüdür. Gün kış uykusundan uyanma günüdür. Gün umuda yolculuk günüdür. Sonrasında akan gözyaşları mutluluk gözyaşları olsun. Yoksa!. Tersi bir durumda YANDI KETEN HELVASI….. Maazallah……..

SAYGILAR………………

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: boyabatlı 03 03 2023 12:24
hüseyin bey yorumu herhalde kalemle yazmayacağız siz kamu adına vatandaşı aydınlatıyorsunuz bizde bununla da ilgili yazı yazmanı istiyoruz oysaki bana yargıya git diyorsun siz daha önceki yazılarınızda yargıdan ne kadar şikayetçi olduğunuzu çok okuduk biz sade vatandaş olarak ne adına kim için kime dava açacağız bana öncü olursan yol yordam bildirirsen davayı boyabat halkı adına açalım daha onurlu bir iş yapmıış oluruz yaşım 63 algıyla salgıyla işim olmaz biz feleğin çemberinden geçmiş insanız atı nallamasını iti bağlamasını biliriz hoşçakal bi daha da size yorm yazmayacağım

5. Yorum: kumluklu niyazi 02 03 2023 18:57
cömerte bravo be dostlar.taşı gediğine koymuş gene.helal olsun

4. Yorum: hüseyin cömert 02 03 2023 18:57
1 nolu yorumcu boyabatlı..belli ki yazımı okumamışsın zira okumuş olsaydın altına bu tür yorumu yazmazdın. veya sizde algı problemi var.neyse!.... yazımın içeriğinde diyor ki rumuz yazarak klavye erkekliği yapacağına hakkını yargıda aramak daha namuslu daha onurlu daha şerefli olanıdır.nokta....

3. Yorum: hüseyin cömert 02 03 2023 18:08
2 nolu yorumcu okura... atalarımız ''anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az''diye neden demiş acaba...

2. Yorum: okur 02 03 2023 14:37
yazar ne anlatmak istemiş

1. Yorum: boyabatlı 02 03 2023 12:06
hüseyin bey gene döktürmüşsün maşşallah sizinle aşağı yukarı anı yaşdayız
sayılır eğer bir şeyler yzacaksan biz hüsamettin dayıbaştan itibaren tüm belediye başkanlarını ne gibi icrarat yaptıklarını biliyoruz mesala şimdiki adliye karşısı olan yer yeşil alanken satışı yapılıp kimler orayı aldı
oysaki yeşil alan imara açılmaz yıllardır orası protoklonun oturma yeri çelenk koyma yeri idi yani tarif ettiğim yer a d d derneğinin bulunduğu binanın yerini araştırıp bir yazsan kimler vardı o dönem kimlere nasıl verildi madem güzel konulara temas ediyorsunuz biraz objektif olun boyabnat halkı adına aydınlatmış olursunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Fatmagül’ün suçu neydi……


Geleceği iyi okumak


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

334173


Tasarım:DtGaNi