Yayın Tarihi:15 05 2023 21:20(2609)

Kazanan “Sağduyu” oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2’ncisi (13. Cumhurbaşkanı seçimi), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milletvekili Genel Seçimleri’nin de 28’incisi nihayet yapıldı.

Oyların kullanıldığı 14 Mayıs Pazar günü ülkenin dört bir yanında sakin geçti. Bir kez daha görüldü ki; milletin iradesi tecelli etti. Türkiye demokrasi sınavını yine başarıyla geçti. Dünyaya örnek oldu. Şu ana kadar yüzde 50+1 alan olmadı ama “sağduyu” kazandı. Bizlere de bu yakışırdı.

Cumhurbaşkanı adaylarından birinin salt çoğunluğu sağlayamaması halinde 28 Mayıs'ta ikinci tur oylama yapılacak. Bunun için daha önce Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) tarafından hazırlanan seçim takvimi işleyecek.

Seçim sürecini başarıyla yürüten YSK ve o kurumun başkanı olan Sayın Ahmet Yener’i tebrik etmek lâzım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin köklü, güçlü, demokrat ve bir hukuk devleti olduğunu bizlere yeniden gösterdi. YSK’nın ilk andan itibaren açıkladığı takvim saat gibi tıkır tıkır işledi.

AK Parti de, Cumhuriyet Halk Partisi de oluşturdukları ittifaklarla seçimi kazanmak için çok çalıştı, âdeta çırpındı. İttifakların lokomotif partileri olarak hak ettikleri oyları seçmenden aldılar zannımca. Aldıkları oyların kendilerini ne kadar sevindirdiğini kesin olarak bilemeyiz tabi. Ancak daha sonra yapacakları değerlendirme açıklamalarından net anlaşılacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın aldığı oy resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50’nin üzerinde olmasa da gücünü koruduğu bir kez daha görüldü. Seçimi kazanmaya ramak kaldı.

Cuma günü akşamı arkadaşlar seçim sonucu tahminine dair görüşümü almak istediklerinde çevremdekilerin eğilimlerini gözlemleyen biri olarak “kerti” de olduğunu söylemiştim. Yanılmadığımı sonuçlar açıklandığında anladım.

Seçim sonuçları resmen ilan edilmese de, bu seçimin kazananları var olduğu gibi, kaybedenleri de mevcut.

Kazananlar:

- Bitti, tükendi, devrilmesi an meselesi denilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hala halk arasında güvenilen bir siyasetçi ve bir umut olduğu tekraren tescillendi.

- Ata İttifakı’nın adayı Sayın Sinan Oğan’nın sürpriz yaptığı, tepkili seçmenlerin yanında yer aldığı ve yüzde 5’in üzerinde oy aldığı görüldü.

- Yeniden Refah Partisi’nin yeni dönemde TBMM’de 5 milletvekiliyle temsil edileceği, genel başkanları Sayın Dr. Fatih Erbakan için bunun bir zafer olduğu âşikâr.

Kaybedenler:

- Seçmeni paylaşımlarıyla yönlendirmeye çalışan sosyal medyanın trolleri amacına ulaşamadı. Vatandaş geleceğini düşündü, maceraya prim vermedi.

- İYİ Parti büyük umutlarla içerisinde yer aldığı Millet İttifakı’nın bir üyesi olarak oy dağılımlarında umduğunu bulamadı.

- Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’ne geri dönmeyi vaat ederlere, Başbakanlığı geri getirmek isteyenlere seçmen izin vermedi.

Ezcümle; milletimiz sandıkta gereğini yaptı. Önü görülmeyen bilinmez maceralara, sistemin işleyişini sekteye uğratacak yeni arayışlara kapı aralamadı. Kazanan “sağduyu” oldu.

Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize yeniden hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: gökbörü 18 05 2023 12:30
26 mayısta ayasoyada cuma namazıyla başlayacak olan türk-islam şölenı allahın iznıyle 28/mayısı 29 mayısa bağlayan gece zafer ile sonuçlanıp-rte-devlet yola devam edecek.29 mayıs-1453/ 29/mayıs 2023 ritüelı ile 14 mayıs-tarıh vızesı verılen zafer 29 mayısta yuzde 53 oy ile taçlandırılacak.syg

2. Yorum: ikiz kardeş 17 05 2023 15:29
14 mayıs ile 29 mayıs ikiz kardeşler.
biri arefe diğeri bayram.
reisimiz gülerse millet gülecek.
yolu kızıl elma, rotası mavi vatan.
gel ey 29 mayıs gel...

1. Yorum: okur 17 05 2023 14:20
secimin kaybedeni sosyal medya oldu ne kadar sanal olduğu bir kez daha deşifre oldu. ikinci turun memleketimiz ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Gelen Ağam Giden Paşam Diyen İki Yüzlüler….


Geleceği iyi okumak


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

255505


Tasarım:DtGaNi