Yayın Tarihi:03 08 2023 19:54(2338)

Saraydüzü’nün maküs talihi ancak Gazeteci
Turan Aslan’ın belediye başkanlığı ile yenilebilir

Saraydüzülüler, 2024 yerel seçimlerinde, Belediye Başkanı aday, adayı Saraydüzü’nü layık olduğu yere taşıyacak vizyon sahibi Gazeteci Turan Aslan’ı kaçırma…

1990 yılında ilçe statüsüne geçen Saraydüzü ilçe deseniz, ilçe değil, köy deseniz köy değil, ilçe oluşunun ardından 33 yıl geçmesine rağmen kabuğunu bir türlü kıramamış. Saraydüzü’nün ilk belediye başkanı rahmet Kaşif Öztürk, belediye tecrübesi, liyakat sahibiydi. O günün şartlarında var gücüyle Saraydüzü’nü layık olduğu yere getirmek için gayretlerini çok iyi biliyorum. Merhum Kaşif Öztürk, belediye başkanı seçildiği gün parti rozetini çıkartarak, ben Saraydüzü’nde yaşayan her vatandaşın belediye başkanıyım ilkesi ile, her siyasi görüşe saygılı, Saraydüzü’nün kalkınmasına, fikir ve maddi olarak gurbetteki hemşerilerimin bir çivi katkıda bulunanların hepsinin başımın üstünde yeri vardır diyordu.

Var olan her şeyi satın alabilirsiniz ama fikiri satın alamazsınız. Her şeyi ben bilirim felsefesini kendisine şiar eden bugünkü belediye başkanı, her geçen gün biraz daha Saraydüzü’nü kaderi ile baş başa bırakıyor.

Genelde iki üç yılda ata memleketim Saraydüzü’ne gider en fazla 3 gün kalırdım, her nedense bu yıl 11 gün kalarak rekor kırdım. Saraydüzü ve köyleri bereketli topraklardır. Halk arasında “Adam eksen, adam biter” derler ya tam da Saraydüzü’nü anlatıyor.

Saraydüzü’nde bir kahvede çay içeyim dedim. Kahvede 10 kişinin 8’i bugünkü belediye başkanın vizyonu olmadığından, her geçen gün biraz daha Saraydüzü’nü geriye getirdiğinden dert yanıyordu. Kendi, kendime, Belediye Başkanı’nı başka bir ilçeden gelenler seçmiyor ki, bu ilçenin vatandaşı seçiyor. Ondan sonra da dert yanıyorlar diye düşündüm.

Bir tanıdığıma Saraydüzü’nün demografik yapısı nedir diye sorduğumda, Saraydüzü İlçe Belediye Başkanı’nı iki oyları ile belirlerken, akraba ilişkileri öndedir. Oy verdikleri belediye başkanın liyakat sahibi, ufku açık olmasına dikkat etmezler. Demişti.

Oysa, uzun yıllar İstanbul’da çeşitli gazetelerde üst düzey yöneticilik yapmış, ürettiği projelerle Saraydüzü’nün öz kaynakları ile devletten desek almadan kalkındırabileceğine inandığım Gazeteci Turan Aslan’ın belediye başkanlığına aday gösterilmesi Saraydüzü için bir şanstır.

Umarım, Saraydüzü’nde, her siyasi görüşü temsil edecek, oy alabilecek , AK Parti’nin ilçe, il ve Genel Merkez dikkate alarak Gazeteci Turan Aslan’ı Belediye Başkanı adayı gösterir.

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: sefo6157 06 08 2023 18:43
saraydüzü enteresan bir yer ki, sanki aşiret gibi aileler arasında seçim yarışı oluyor. girişteki yol yıllardır bitmedi. rezillik. 2-3 kahvehaneden başka hiçbir sosyal faaliyet yok. tam bir kerbela. zaten, normalde ilçe olmayı hak etmeyen bir yer.
neymiş efendim, köylerden birinden aday olan belediye başkanlığını kazanamazmış. van' lı bir kişi izmir' den m.vekili oluyor ama saraydüzünün akpınar köyünden biri başkan seçilemezmiş. bu nasıl bir saçma bir düşünce. akp olmasam da turan aslan aday olsun sonuna kadar desteklerim. çünkü iş yapacak bir kişilik. en azından vizyonu var. inşallah seçilir..
o benim kim olduğumu bilir. birazdan arar zaten......

7. Yorum: son dakika 05 08 2023 22:27
boyabat akpartı belediye baskanligi içinde , ankara dan gelen yoğun talep üzerine istanbul da emlak@gayrimenkul sektöründe uzun yıllardır hizmet veren sürpriz isim sır gibi saklanıyor ...

6. Yorum: celil cengiz çolak 05 08 2023 12:08
sayın evet rumuzlu yorumcu; gazeteci, ülkenin, milletin çıkarları doğrultusunda amasız, fakatsız yazandır. ilkeli, vatanının, milletinin yarınlarını kendi çıkarlarından üstün görerek yazan her gazeteci her iktidara muhaliftir. ne yazık ki, günümüzde, muhalifsen, iktidara öz eleştiri de bulunursanız. vatan haini, muhalif oluyorsunuz. turan aslan kardeşimizi mesleki ve hemşerim olarak uzun yıllardır, her fikire açık, istişare etmek kültürü olan, araştıran, sorgulayan bir kardeşimizdir. kendisiyle telefonla görüştüğümde, abi üç yıldır saraydüzü belediye başkanı adayı olmuş gibi saraydüzü'nün, ekonomik, sosyal, kültürel kalkınması için projeler hazırlıyorum.hazırladığım projelerle, o kadar iddialıyım ki türkiye'de örnek olacaktır. saraydüzü'nün, kendi öz kaynakları kendisine fazlası ile yeter de artar bile" demişti. bende, turan aslan'a katılıyorum.

5. Yorum: evet 04 08 2023 14:48
yılların muhalif gaxetecisi dostumuz celil bey akpli turan beye destek vermişse vardır bunun bir hikmeti bu görüş dikkate alınmalı saygılar

4. Yorum: ismail taşkın coşkunsoy 04 08 2023 13:43
saraydüzü için en ideal aday. adam gibi adam turan aslan...

3. Yorum: gökbörü 04 08 2023 11:36
gelelım sarayduzune köyün bir tık üstü olan ilçenın her tarafı vızyon olsa başkanı vızyoner olsa kaç yazar 20 yıllık ıktıdar vizyoner olduda ne oldu bu parasının en değersız sonlardakı ulke olma gerçegını değiştiriyormu o yuzden bu lafların alayı boş.

2. Yorum: boyabatlı 03 08 2023 22:27
sevgili yazar sen birde sinop belediyesine baksana güzelim sinop nasıl ne halde belediyecilikte sinop belediyesi nerelerde

1. Yorum: kumluklu niyazi 03 08 2023 21:40
bakalım saraydüzülüler ilerki süreçlerde de liyatliyi mi yoksa eş dost hısım akrabayı mı seçecek? bekleyip göreceğiz doğrusu dostlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365422


Tasarım:DtGaNi