Yayın Tarihi:14 03 2024 00:55(1317)

İmam Böyle Yaparsa Cemaat Ne Yapmaz ki………………

Tereddüt etmeden diyorum ki balık baştan kokmuş. Alt tarafı basit bir ihale ya…

Onu bile yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. En vahimi ise kurum amirinin kusur ve kabahati savunması..

Her yıl olduğu gibi Ramazan ayı gelmeden bir iki gün önce iftar çadırı kuruluyor. Bu esnada Ramazan ayı boyunca tüketilecek etin ihalesi yapılır. En ucuz fiyat veren firmadan et temini yapılır. Tüm masraflarda hayırsever vatandaşlar tarafından ödenir. Boyabat Belediyesi bu işin hizmet tarafındadır.

Ramazan ayı gelmeden üç gün önce bir belediye memuru işyerimize gelerek fiyat araştırması yaptıklarını söyledi. Devamında tarafımıza sunduğu evrakın doldurulmasını tavsiye etti.

Evrakın içeriği çelişkili olduğu için gelen memura, bu evrak ihalemi yoksa fiyat araştırması evrakı mı dedim. Sorum karşısında memurun verdiği cevap "Fiyat araştırıyoruz" dedi. Tekrar sordum yine aynı cevabı aldım. Nihayetinde evraka gerekli bilgileri yazarak memura verdik….

Aradan iki gün geçti ihale falan yapan yok. Sabah ilk etin teslimi yapılması gerekiyor ses seda yok. Bunda bir bit yeniği var diyerek küçük bir araştırma yaptığımızda X kasaptan etin alınacağını duyduk. Meğerse biz hayal içerisinde yaşarken birileri atı almış Üsküdar'a geçmiş bile..

Sonradan duydum ki bazı gerekli malzemelerin alımında da aynı sistem uygulanmış. Durum üzerine yetkiliyi aradım. İhale yolsuzluğu yapıldığını bu nedenle konuyu adli makamlara taşıyacağımı söylediğimde yetkili kusurlarını kabul ederek tekrar ihale yapacağını söyledi.

Aslında bu süreç bu kadar kısa sürede olmadı, ama ben özet olarak yazıyorum. Bu sürecin vahim bir kısmı var ki evlere şenlik….

Bir müddet sonra da kurumun amirini aradım. Durumu izah ettim. Konuşmalarından anladığım kadar olaya vakıf olmuş. Söz düellosunun akabinde demez mi; "Biz ihale yapmadık, yaptığımız fiyat araştırmasında en düşük fiyatı kim yazdı ise eti ondan tedarik edeceğiz."

Buyurun cenaze namazına…. Tamam başkanım modaya sizde uymuşsunuz diyerek kapattım telefonu…….

Fiyat araştırması yapılacak ihalenin bir ön safhasıdır. Fiyat araştırması evrakına göre alım yapılamaz. Bu evrak gerekli mercilere açık olarak verilir. İhale evrakı ise kapalı zarf içerisinde verilir , yetkililer tarafından açılır. Bu sistem yasalara aykırıdır. Resmen ihaleye fesat karıştırılmıştır.

Bu benim gördüklerim ve duyduklarım, ya görmediklerimiz ve duymadıklarımız. Veya sonradan duyup da elimizin kolumuzun bağlandığı anlar.

İlçede bir inşaat var ki evlere şenlik. Geç gördüm, geç duydum. Yoksa ilk mahkemede mühür vurulurdu. Söz konusu inşaat Boyabat'ın bağrına çakılan bir kazıktır.

Değerli Boyabatlılar………………

Boyabat sadece benim değil hepimizin. Lütfen olumsuzluklara sessiz kalmayın. Çaresiz değilsiniz. Doğru kararlar neticesinde tüm engeller aşılır. İnsanların seni en çok sevdiği zaman, onların işine en çok yaradığın zamandır. Ülken için, Boyabat için yap bir iyilik ki millet seni baş tacı yapsın. Son gün 31 Mart 2024… Haydi göster kendini………………….

SAYGILAR
HÜSEYİN CÖMERT

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: ezel 16 03 2024 16:14
ehmet denen arkadaş sana güzel giydirirler aslanım hatta giydirip iynatirlar akıllı ol

7. Yorum: ahmettt 16 03 2024 08:19
hüseyin bey doğru yazmış mevcut başkan bey in önceden imam olduğunu göz önünde bulundurduğu için başlık gayet iyi giydirme olmuş balıktan devam etmiş birde sonradan duydum dediğiniz inşaatı çok merak ettim doğrusu saygılar

6. Yorum: antimudahana 15 03 2024 16:57
sn. osman bey. yazar cömert gayet köşe yazarına yakışır uygun bir başlık atmış. türk edebiyatında önemli kavramlardan biridir teşbih sanatı. hüseyin bey' de teşbih sanatını kullanarak yazısını kuvvetlenmiştir. basitçe anlatmak gerekirse teşbih benzetme sanatıdır ve hüseyin bey' de gayet güzel benzetmiştir! sizlerin konuyu ele almayıp başlığa odaklanıp ve başlık üzerinden çekmek istediğiniz nokta üzücüdür. iyi ramazanlar...

5. Yorum: ilginç 15 03 2024 16:53
hüseyin bey yahudinin uydurduğu bir sözle bütün imamları karalıyorsunuz. herkes gün gelir hesabını verir. siz ahirette imamlarla nasıl helalleşeceksiniz. allah yardımcınız olsun.

4. Yorum: boyabatlıklar 15 03 2024 11:39
cömert gene yazıyı döktürmüş dostlar.noktası virgülüne ka
dar muhteşem bir yazı.cömert halkın dostudur.iyilikten güzellikten hak hukuk adaletten yanadır.helal olsun.

3. Yorum: imzacı 15 03 2024 11:01
yeter artık bir şahsın üzerine kaç firma kaç şirket var kiminin adına m.a. 4 adet a.k. 2 adet belkide daha fazla.seçim geldi allah tan ama lütfen bunu gelecek meclis incelesin bu vatandaşın parasını bu şekilde çarçur edemesinler.bunları hazırlayan
dan tutunda o şahıslara kadar sonrada tut allah’a hüekber bismillahhirrahmannirrahim

2. Yorum: halk 15 03 2024 10:48
ramazan ayı paylaşma ayı yoksulu garibanı gözetme ayı memleketimizin hali vakti iyi olanlardan toplanıp onların adına düzenlenen güzel bir program teşekkür ederiz.lakin vatandaştan toplanan para ile buna karşılık belediyenin kasasından ne kadar para çıkıyor çıkacak bunu bilmek lazım.vatandaşlardan alınan para bütün o gece verilecek yemek masraflarını kapsıyor ayrıca bunun için ekstra evrak hazırlanıyor mu bi bilelim.

1. Yorum: osman kızılaslan 15 03 2024 10:04
hüseyin bey,yanlış varsa eleştir,yanlışı,hatayı kişi işler,sıfatları değil.belediye başkanının varsa yanlışı ferdidir,geneli içine almaz,almamalı.çok inciltici bir başlık.en sonunda hepimiz imamın elinden geçeceğiz.imamları içine alan ,onları küçük düşüren ,tahfif eden başlıktan dolayı sizi kınıyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Öncelik ekonomide


İhanete Hazır Olun…


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Vatan Haini Olamaz


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365520


Tasarım:DtGaNi